2 plátky vepřového masa, 15dkg balkánského sýru, sůl, bazalka, 3 střední rajčátka,1 cibule, 3 lžíce zakysanky nebo smetanového jogurtu, 1 lžíce petrželky, hladká mouka, olej.
Plátky masa naklepeme, osolíme, obalíme v hladké mouce , dáme na rozpálený olej a zprudka opečeme. Pak přidáme na kostičky nakrájenou cibuli a necháme dusit až cibule pustí šťávu. V polovině dušení přidáme na kolečka nakrájená rajčata a ještě chvilku dusíme. Když je máme rozdušená, přidáme nadrobený balkánský sýr, necháme roztavit (mohou zůstat kousky), zamícháme zakysanku nebo jogurt, trochu bazalky, necháme minutku povařit, přidáme petrželku a můžeme podávat.
Podáváme s rýží nebo brambory nebo s kus kusem.
Plátky masa naklepeme, osolíme, obalíme v hladké mouce , dáme na rozpálený olej a zprudka opečeme. Pak přidáme na kostičky nakrájenou cibuli a necháme dusit až cibule pustí šťávu. V polovině dušení přidáme na kolečka nakrájená rajčata a ještě chvilku dusíme. Když je máme rozdušená, přidáme nadrobený balkánský sýr, necháme roztavit (mohou zůstat kousky), zamícháme zakysanku nebo jogurt, trochu bazalky, necháme minutku povařit, přidáme petrželku a můžeme podávat.
Podáváme s rýží nebo brambory nebo s kus kusem.