Oznámení

Collapse
No announcement yet.

Kuře na bramborách v římském hrnci

Collapse
X
 
  • Filter
  • Čas
  • Show
Clear All
new posts

  • Kuře na bramborách v římském hrnci

    Kuře, 1,20 kg brambor neloupaných , zelí, sůl, kmín, 1 cibule, koření podle chuti – grilovací, paprika,
    chilli, pálivá paprika atd. jaké kdo má rád.
    Na dno hrnce dáme na kolečka nakrájenou cibuli, na ni dáme pořádně omyté, neloupané syrové brambory pokrájené na kousky, do toho přidáme nakrájené zelí, osolíme, přidáme kmín a koření, promícháme a na to dáme rozčtvrcené, osolené, okořeněné kuře.
    Dáme do studené trouby péct. Pekla jsem 1,5 hodiny od vložení do trouby na 190 stupňů na horkovzduch.
    Výhodou je, že jsem spotřebovala takové malé brambory, které bych určitě neloupala.
    Římský hrnec se musí napřed namočit do studené vody. Někdo píše , že na dvacet minut, ale já ho tam na déle asi na hodinku, ale prý to není potřeba.
    Attached Files
    Jana H.

  • #2
    Re: Kuře na bramborách v římském hrnci

    Ahoj Jani H. Když jsem to tam viděla, tak jsem si říkala, že mě asi vidíš do hlavy,něco podobnýho si myslím, že budu dělat. Taky mám malý brambory a mám tady dost šťávy z pečeně a tak musím něco vymyslet, abych to zužitkovala. Ale nemám zelí a tak to vymyslím asi s kedlubnama. Ahoj. Věrka. :P
    Věrka.

    Comment


    • #3
      Re: Kuře na bramborách v římském hrnci

      Ahoj Věruško, no vidíš to bych si taky dala, ale já jsem měla to zelí, velkou půlu kuřete a malé brambory. Tak jsem to šoupla do římáku a bylo to. Špinavý jeden hrnec, a jídlo na tři dny. Jestli máš králíky tak to jde i s nimi, ale já nemám zdroj. Tak si nech chutnnat. J.H.
      Jana H.

      Comment


      • #4
        Re: Kuře na bramborách v římském hrnci

        Ahoj Jani H, tohle je určitě moc dobré. Já dělám v římském hrnci většinou nějaké maso a co dům dal. Ten římský hrnec namáčím také asi hodinku ve studené vodě. Nandám tam maso , zeleninu i ty brambůrky a přidám koření a to je pak bašta. Taky to máme nejmíň na dva dny. Člověk to nemusí hlídat a všechno se dělá ve vlastní šťávě. A pokud se natrefí na správnou kombinaci těch chutí, tak to je pak dílo. Ale se zelím jsem to ještě nezkoušela. Výborný je v tomhle hrnci králík, ten nemá chybu. Já malé brambory, které se mi nechtějí také loupat, přepůlím a okořením, dám do vymaštěného pekáčku, trošku podliji vodou a nechám zapéct v troubě. dají se jíst potom i studené, zvlášť když jsou dobře opečené (s kůrčičkou). Věruše
        Věruše

        Comment


        • #5
          Re: Kuře na bramborách v římském hrnci

          Ahoj Jano, chtěla jsem se zeptat k tomu receptu, to zelí se nakrouhá syrové z hlávky nebo kyselé ze sáčku?
          Někdy bych ráda vyzkoušela v římském hrnci zkusit francouzské brambory, ale mám strach, že se to tam celé připeče, a pak už to nepůjde vůbec umýt.
          S tím umýváním je problém, a proto mi spíš hrni leží ladem.
          Kuře nám v něm moc nechutnalo, bylo spíš vařené než pečené.
          Květa

          Comment


          • #6
            Re: Kuře na bramborách v římském hrnci

            AShoj Květuš. Zelí hlávkové. Římský hrnec má tu výhodu, že nemuší mít tuk. Zapékané brambory dělám tak, že na dno dám cibuli , brambory a ostatní, přikrzju, dám do studené trouby a dělám.Před dopočením, odkryju vrchní díl - pokličku, a nechám doipéct. Kůrčičku to udělá. Samotné kuře jsem v něm ještě nedělala, protože mám ten velký a pro půlku kuřete se mi nechce špinit. Jinak nemusíš mít strach, ten hrnec dáváš neprve do studené vody nasáknout. Já ho nechávám celý ponořený asi hodinu, někdo uvádí, že stačí 20 minut. Vlastně ráno ho namočím a podle potřeby ho pak vyjmu. Póry nasáknou vodu a ta pak vytváří páru, takže se opravdu nic nepřipálí. Ale pokud máš obavy, malinko to kuře podlej a uvidíš když se ti dopeče, kolik má šťávy a podle toho budeš dělat podruhé. Naučila jsem se takto dělat docela dost jídel. Nejraději dělám brambory se zeleninou a na vrch maso, nějaké koření a je to velká bašta. A co je pro nás ženy důležité, máš umatlaný jen jeden hrnek. Já proto že mám velký, tak se z toho pohodlně najíme 4 a ještě třeba příloha zbyde. Najdi si recept Kuře v rýži a římském hrnci, určitě jsem ho sem dávala. Neboj se toho. Pá J.H. :P
            Jana H.

            Comment


            • #7
              Re: Kuře na bramborách v římském hrnci

              jani tenhle rimskej hrnec bude asi perfektni na peceni toho okateho chleba, bejt tebou tak to zkusim.

              Comment


              • #8
                Re: Kuře na bramborách v římském hrnci

                Jituško, vím, že v něm dělají i buchty, po Vánocíchm bude víc času, ta něco vyzkouším, pá.J.H.
                Jana H.

                Comment

                Pracuji...
                X