Oznámení

Collapse
No announcement yet.

Sladkokyselá směs

Collapse
X

• Filter
  • Čas
  • Show
Clear All
new posts

• Sladkokyselá směs

40dkg masa vepřového nebo kuřecího nebo krůtího, 2 kapie syrové, kousek pórku, 1 cibule, sůl, chilli pro ty, kteří mají rádi ostré, olej, 1rovná lžíce krystalového cukru, 1 lžíce octa, 1 lžíce posekané petrželky.
    Na pánev dáme 1 lžíci oleje , na něj dáme cukr, mícháme až se nám udělá karamel.
    Do karamelu dáme na malé kostičky nakrájené maso, přidáme na krájenou cibuli, sůl a chilli, podlijeme trochou vody a necháme dusit. Pokud je potřeba, podléváme vždy trošku vodou. Mezi tím si omyjeme a nakrájíme na nudličky papriky, které přidáme chvíli před dokončením spolu na kolečka nakrájeným pórkem a chvilku ještě dusíme. Na závěr dochutíme 1 lžící nadrobno posekanou petrželkou, octem a popřípadě solí.
    Podáváme s rýží, kus kusem nebo různě upravenými bramborami.
    Attached Files
    Jana H.

Re: Sladkokyselá směs

Tohle je asi dobrý a s tím kus kusem to určitě chutná moc dobře. Dcera dneska taky dělala kuskus a mě chutná. Ona má taky ráda ostřejší jídla a to kus kus potřebuje, aby měl dobrou chuť. Věrka.
    Věrka.

Comment

Už delší dobu se chystám udělat kuskus,pořád jsem nevěděla k čemu.Myslím že toto bude
      výborný oběd.JanaP
      Jana P

Comment

Ahoj děvčata asi jsem blbá, ale co to je ten kuskus ještě jsem to nejedla Zdena
        ZDENKA

Comment

Zdeno je to hrubě meltá pšeničná krupice a prodávají ji ve zdravé výživě. Tam ji seženeš určitě. Nebo marketech , asi taky mezi zdravou výživou. Je to větší jak dětská krupička. Pak se do něho naleje vývar podle návodu a nechá se stát a ono to nabobtná. Mě to chutná. J.H.
          Jana H.

Comment

Zdeno ještě, já ho dělám tak, že si odměřím kus kus a pak tam přileju vývar z kostky, třeba česnek a majoránku. Ale vývaru podle návodu.J.H.
            Jana H.

Comment

Jani H dík to někdy vyzkouším. Teď si budu vařit jenom pro sebe syn bude na kolejích a manžel jí v práci tak budu jíst dietně Zdena
              ZDENKA

Comment

Ta sladkokyselá směs vypadá také dobře Zdena
                ZDENKA

Comment

Ahoj Jani H. a ostatni devceta.Uz hodinu a neco tu litam a brouzdam a hledam recept na veprove maso.Uz jsem jich nasla tolik,ze ted opravdu nevim co mam uvarit.Tento zni take velice dobre a zajimave.Kus kus mam rada a tak nevim nevim nevim co uvarit.Mam ryzi,testoviny,brambory - i ty cervene,ktere se jedi se slupkou a i ten kus kus.Tolik receptu a ja nevim,ktery udelat drive.Asi si budu muset vylosovat.Vse zni moooooc lakave a me chutove bunky se probouzeji a ne a ne se rozhodnout.Ajajajajaj.
                  Renda

Comment

Pracuji...
                  X