Oznámení

Collapse
No announcement yet.

Rizoto trošku jinak

Collapse
X
 
  • Filter
  • Čas
  • Show
Clear All
new posts

  • Rizoto trošku jinak

    Protože nemám ráda klasické rizoto, tak jsem si vymyslela svůj recept:
    Budeme potřebovat:

    rýži
    olej, cibule
    jakékoliv maso- kuřecí, hovězí, vepřové, krůtí - nakrájené na malé kostičky
    rajský protlak
    sůl a pepř
    sterilovaná zelenina kunovjanka (pokrájená na menší kousky bez láku)
    kostku VÝVAR od Knorra nebo masox

    Uvaříme rýži. Maso nakrájíme na malé kostičky. Cibulku nakrájíme nadrobno a necháme na oleji (sádle) zesklovatět. Přidáme maso, necháme zatáhnout, pak osolíme a opepříme. Přilijeme vodu a vaříme do poloměkka. Pak přidáme pokrájenou sterilovanou zeleninu kunovjanku a kostku Vývaru nebo Masoxu, společně promícháme a dusíme. Hlídáme, aby se nám to nepřipálilo. Ke konci, když nám tam zbyde ještě trošku vody, tam přimícháme 2-3 lžíce rajského protlaku. A dusíme opět do takové šťávy. Neměla by tam být zbytečná voda, jen takový sosík. A pozor s protlakem, hlídejte to, ať si nezamrskáte okolí, stříká to. Když je hotovo, přimícháme tuto směs do rýže a rizoto je hotové. Je možné navrch posypat nastrouhanou cihlou a dát ještě zapéct do trouby, nebo ten sýr posypat na rizoto na talíři. Snad vám to bude chutnat. Věruše
    Věruše
Pracuji...
X