Oznámení

Collapse
No announcement yet.

Námořnické maso

Collapse
X
 
  • Filter
  • Čas
  • Show
Clear All
new posts

  • Námořnické maso

    Tento recept jsem si vymyslela, když jsem chtěla dělat podle kuchařky námořnické maso a nahrazovala jsem ingredience jinými, páč jsem je doma neměla a vznikl z toho bezvadný recept.

    Potřebujeme:
    uvařené brambory ve slupce,
    cibuli,
    maso (kuřecí nebo krůtí, hovězí, vepřové)-menší plátky, tak 6x4cm
    sůl, pepř a kostku od Knorra VÝVAR.

    Cibule musí být tolik, kolik je masa i trošku více. Nakrájíme na hrubo a zesklovatíme na oleji nebo sádle. Pak ji přesypeme někam do kastrolu a v tom kastrolu, co se dělala cibule nebo v papiňáku nechám zatáhnout maso, pak ho osolím a opepřím a přidám k tomu zesklovatělou cibulku. Podliji vodou, tak aby to bylo trošku potopené a rovnou přidám 1 kostku VÝVARU od Knorra. (Masox je moc slaný a má jinou chuť). Příklopím a dusím do měkka. Nejlepší je to opravdu dělat v papiňáku. Tak asi za 30 min (v papiňáku) to zkontrolujeme. Odkryjeme pokličku a dusíme tak dlouho, až nám tam zůstane jen takový sosík. Nesmí tam být voda !!! Cibulka se mezitím rozvaří a ta šťáva dostane tu správnou chuť. Mezitím si do pekáčku nakrájím brambory uvařené ve slupce. Krájím je jako na salát - ale delší kousky, aby při míchání z toho nebyla kaše. K tomu pak přidám to maso s tím sosíkem, promíchám i spolu s nastrouhaným sýrem. Možno navrch dát také trošku nastrouhaného sýra a dám do trouby zapéct asi tak na 20 min.
    Je to taková rychlovka, ale výsledek stojí za to. Věruše
    Věruše
Pracuji...
X