Kuracie pečené na staročeský spôsob.
Potrebujeme:
1 kurča
soľ, citrónová šťava, zázvor
kurací vývar
200ml smotana na varenie
2 lyžice hladkej múky
Kurča rozporcujeme, mierne osolíme, potrieme zázvorom a pokvapkáme citrónovou šťavou. Pečieme vo vyhriatej rúre za občasného podlievania výpekom, resp. dolievame kuracím vývarom.Mäkké vyberieme, šťavu zahustíme zátrepkou zo sladkej smotany na varenie a múky. Necháme prevrieť a precedíme. Dochutíme.
Pečené mäso na tanieri polejeme omáčkou a posypeme orestovanými mandľovými lupienkami.
zdroj:časopis Tina, časopis Pravda
Potrebujeme:
1 kurča
soľ, citrónová šťava, zázvor
kurací vývar
200ml smotana na varenie
2 lyžice hladkej múky
Kurča rozporcujeme, mierne osolíme, potrieme zázvorom a pokvapkáme citrónovou šťavou. Pečieme vo vyhriatej rúre za občasného podlievania výpekom, resp. dolievame kuracím vývarom.Mäkké vyberieme, šťavu zahustíme zátrepkou zo sladkej smotany na varenie a múky. Necháme prevrieť a precedíme. Dochutíme.
Pečené mäso na tanieri polejeme omáčkou a posypeme orestovanými mandľovými lupienkami.
zdroj:časopis Tina, časopis Pravda