Potřebujeme : Bramborové těsto / každý dělá podle svého /, já : brambory, hrubou mouku, dvě vejce, solamyl, krupici, sůl .... na 5-6 brambor cca 200 g hr. mouky, trochu krupice, podle kvality brambor přidávám i trošku Solamylu.
Náplň je variabilní : mleté maso, uzené maso, dělávám i z pomletého pečeného, co zbylo,nebo jen uzeniny. Vždy dobře ochutit solí, pepřem, ev. česnekem,do čerstvého mletého masa přidávám hořčici.
Náplň osmažím s cibulkou, až cibulka malinko ztmavne, vyndám z pánve, ale výpek zachovám v pánvičce... bude z něj štávička.. Těsto rozválím jako na štrůdl a navrším náplň a zaroluji jako štrůdl. Dám do nízkého pekáčku , ve kterém předtím osmahnu cibuli nakrájenou na jemná půlkolečka.
Pánev. na které se opékalo maso dáme na velký plamen, zalejem troškou horké vody a provaříme,mícháme, seškrabujeme výpek ze stěn a ze dna. Přilijeme do pekáčku s knedlíkem.
Pečeme v troubě asi na 180 st. cca 30-40 min. , občas přelijeme knedlík štávou.
Náplň je variabilní : mleté maso, uzené maso, dělávám i z pomletého pečeného, co zbylo,nebo jen uzeniny. Vždy dobře ochutit solí, pepřem, ev. česnekem,do čerstvého mletého masa přidávám hořčici.
Náplň osmažím s cibulkou, až cibulka malinko ztmavne, vyndám z pánve, ale výpek zachovám v pánvičce... bude z něj štávička.. Těsto rozválím jako na štrůdl a navrším náplň a zaroluji jako štrůdl. Dám do nízkého pekáčku , ve kterém předtím osmahnu cibuli nakrájenou na jemná půlkolečka.
Pánev. na které se opékalo maso dáme na velký plamen, zalejem troškou horké vody a provaříme,mícháme, seškrabujeme výpek ze stěn a ze dna. Přilijeme do pekáčku s knedlíkem.
Pečeme v troubě asi na 180 st. cca 30-40 min. , občas přelijeme knedlík štávou.
Comment