Inspirací je Pohlraichův receptík z r. cca 2000
Králičí maso, sůl, pepř, rozmarýn, tymián, bobkový list, mrkev, celer řapíkáč,/ nebo i obyč/, petržel, cibule nebo porek, žampiony, bílé víno,Dijon hořčice, smetana.
Na oleji osmažíme porce králíka osoleného a opepřeného, hodně opečeme, pak maso vyndáme a ve výpeku osmažíme zeleninku, nakrájenou na malé kousky, žampiony a zalejeme bílým vínkem a vrátíme maso do kastrolu, přidáme bobkový list, tymián, rozmarýn, podlijeme vývarem, nebo horkou vodou..dusíme pomalounku do měkka, pak maso vyndáme, přidáme trošku jíšky a důkladně provaříme. Nakonec přidáme Dijon hořčici a malinko smetany. Gramáž vám fakt neřeknu, podle citu....
Oproti Zdeňkova receptu jsem dala pak maso na chvilečku s máslem do horké trouby pod gril....kvůli barvě, na chvilenku...
Králičí maso, sůl, pepř, rozmarýn, tymián, bobkový list, mrkev, celer řapíkáč,/ nebo i obyč/, petržel, cibule nebo porek, žampiony, bílé víno,Dijon hořčice, smetana.
Na oleji osmažíme porce králíka osoleného a opepřeného, hodně opečeme, pak maso vyndáme a ve výpeku osmažíme zeleninku, nakrájenou na malé kousky, žampiony a zalejeme bílým vínkem a vrátíme maso do kastrolu, přidáme bobkový list, tymián, rozmarýn, podlijeme vývarem, nebo horkou vodou..dusíme pomalounku do měkka, pak maso vyndáme, přidáme trošku jíšky a důkladně provaříme. Nakonec přidáme Dijon hořčici a malinko smetany. Gramáž vám fakt neřeknu, podle citu....
Oproti Zdeňkova receptu jsem dala pak maso na chvilečku s máslem do horké trouby pod gril....kvůli barvě, na chvilenku...