Oznámení

Collapse
No announcement yet.

Králík z Adelaidu

Collapse
X
 
  • Filter
  • Čas
  • Show
Clear All
new posts

  • Králík z Adelaidu

    Inspirací je Pohlraichův receptík z r. cca 2000

    Králičí maso, sůl, pepř, rozmarýn, tymián, bobkový list, mrkev, celer řapíkáč,/ nebo i obyč/, petržel, cibule nebo porek, žampiony, bílé víno,Dijon hořčice, smetana.

    Na oleji osmažíme porce králíka osoleného a opepřeného, hodně opečeme, pak maso vyndáme a ve výpeku osmažíme zeleninku, nakrájenou na malé kousky, žampiony a zalejeme bílým vínkem a vrátíme maso do kastrolu, přidáme bobkový list, tymián, rozmarýn, podlijeme vývarem, nebo horkou vodou..dusíme pomalounku do měkka, pak maso vyndáme, přidáme trošku jíšky a důkladně provaříme. Nakonec přidáme Dijon hořčici a malinko smetany. Gramáž vám fakt neřeknu, podle citu....
    Click image for larger version

Name:	P2060637.jpg
Views:	1
Size:	83.4 KB
ID:	147799
    Oproti Zdeňkova receptu jsem dala pak maso na chvilečku s máslem do horké trouby pod gril....kvůli barvě, na chvilenku...
    Last edited by iris; 06.02.2013, 17:03.
    Iris
Pracuji...
X