Oznámení

Collapse
No announcement yet.

Kuřecí stehýnka na černém pivě

Collapse
X
 
  • Filter
  • Čas
  • Show
Clear All
new posts

  • Kuřecí stehýnka na černém pivě

    Kuřecí stehýnka na černém pivě

    Ingredience pro 4 osoby:
    8 malých stehýnek,
    2 cibule,
    0,5 l černého piva,
    8 kuliček jalovce,
    3 PL olivového oleje (panenského),
    4 bobkové listy,
    20 gr másla,
    sůl a pepř.

    Postup:

    Dejte pivo do mísy, k tomu nahrubo rozdrcený jalovec, rozlámané bobkové listy, sůl a pepř. Do toho vložte omytá stehýnka, přikryjte folií a nechte marinovat asi 2 hodiny. Můj chef to nechává marinovat celou noc.
    Oloupané a nakrájené cibule poduste na másle a oleji v pánvičce; potom přidejte stehýnka dobře okapaná z marinády a orestujte ze všech stran.
    Přidejte přecezenou marinádu, přiveďte k varu, snižte oheň a pomalu duste, dokud nebude maso měkké.
    Ke konci zvyšte znovu plamen, aby šťáva trochu zhoustla. Podávejte s vařeným bramborem.
    Dobrou chuť!!!

    Soňa
Pracuji...
X