Kuřecí stehýnka na černém pivě
Ingredience pro 4 osoby:
8 malých stehýnek,
2 cibule,
0,5 l černého piva,
8 kuliček jalovce,
3 PL olivového oleje (panenského),
4 bobkové listy,
20 gr másla,
sůl a pepř.
Postup:
Dejte pivo do mísy, k tomu nahrubo rozdrcený jalovec, rozlámané bobkové listy, sůl a pepř. Do toho vložte omytá stehýnka, přikryjte folií a nechte marinovat asi 2 hodiny. Můj chef to nechává marinovat celou noc.
Oloupané a nakrájené cibule poduste na másle a oleji v pánvičce; potom přidejte stehýnka dobře okapaná z marinády a orestujte ze všech stran.
Přidejte přecezenou marinádu, přiveďte k varu, snižte oheň a pomalu duste, dokud nebude maso měkké.
Ke konci zvyšte znovu plamen, aby šťáva trochu zhoustla. Podávejte s vařeným bramborem.
Dobrou chuť!!!
Ingredience pro 4 osoby:
8 malých stehýnek,
2 cibule,
0,5 l černého piva,
8 kuliček jalovce,
3 PL olivového oleje (panenského),
4 bobkové listy,
20 gr másla,
sůl a pepř.
Postup:
Dejte pivo do mísy, k tomu nahrubo rozdrcený jalovec, rozlámané bobkové listy, sůl a pepř. Do toho vložte omytá stehýnka, přikryjte folií a nechte marinovat asi 2 hodiny. Můj chef to nechává marinovat celou noc.
Oloupané a nakrájené cibule poduste na másle a oleji v pánvičce; potom přidejte stehýnka dobře okapaná z marinády a orestujte ze všech stran.
Přidejte přecezenou marinádu, přiveďte k varu, snižte oheň a pomalu duste, dokud nebude maso měkké.
Ke konci zvyšte znovu plamen, aby šťáva trochu zhoustla. Podávejte s vařeným bramborem.
Dobrou chuť!!!