500 g jater,120 g cibule,300g rajčat,400g zelených paprik,70g oleje,50g slaniny
mletá paprika sladká,mletý pepř,sůl,1dl vývaru
Játra omyjeme a pokrájíme na hrubší nudličky.Rajčata spaříme,oloupeme a nakrájíme na kousky.Papriky zbavené jádřinců omyjeme a nakrájíme na proužky.Játra opečeme na oleji,přidáme nakrájenou slaninu,cibuli a společně osmahneme.Poprášíme paprikou,zalijeme vývarem a do tohoto základu dáme rajčata a papriky.Dusíme doměkka.Podle chuti okořeníme a osolíme.Já to teda dělám bez vážení,od oka.Já jinak játra nejím,ale z králičích mi tohle chutná.Výborné jsou k tomu hranolky nebo opečené či americké brambory,ale dělám i s rýží.
Recept je z knížečky 100 a 1 lahůdek z králičího masa od Jiřího Eichnera.
mletá paprika sladká,mletý pepř,sůl,1dl vývaru
Játra omyjeme a pokrájíme na hrubší nudličky.Rajčata spaříme,oloupeme a nakrájíme na kousky.Papriky zbavené jádřinců omyjeme a nakrájíme na proužky.Játra opečeme na oleji,přidáme nakrájenou slaninu,cibuli a společně osmahneme.Poprášíme paprikou,zalijeme vývarem a do tohoto základu dáme rajčata a papriky.Dusíme doměkka.Podle chuti okořeníme a osolíme.Já to teda dělám bez vážení,od oka.Já jinak játra nejím,ale z králičích mi tohle chutná.Výborné jsou k tomu hranolky nebo opečené či americké brambory,ale dělám i s rýží.
Recept je z knížečky 100 a 1 lahůdek z králičího masa od Jiřího Eichnera.