Oznámení

Collapse
No announcement yet.

Játra po balkánsku

Collapse
X
 
  • Filter
  • Čas
  • Show
Clear All
new posts

  • Játra po balkánsku

    500 g jater,120 g cibule,300g rajčat,400g zelených paprik,70g oleje,50g slaniny
    mletá paprika sladká,mletý pepř,sůl,1dl vývaru

    Játra omyjeme a pokrájíme na hrubší nudličky.Rajčata spaříme,oloupeme a nakrájíme na kousky.Papriky zbavené jádřinců omyjeme a nakrájíme na proužky.Játra opečeme na oleji,přidáme nakrájenou slaninu,cibuli a společně osmahneme.Poprášíme paprikou,zalijeme vývarem a do tohoto základu dáme rajčata a papriky.Dusíme doměkka.Podle chuti okořeníme a osolíme.Já to teda dělám bez vážení,od oka.Já jinak játra nejím,ale z králičích mi tohle chutná.Výborné jsou k tomu hranolky nebo opečené či americké brambory,ale dělám i s rýží.
    Recept je z knížečky 100 a 1 lahůdek z králičího masa od Jiřího Eichnera.
    Attached Files
    Janah
Pracuji...
X