Oznámení

Collapse
No announcement yet.

Králík cibuláč

Collapse
X
 
  • Filter
  • Čas
  • Show
Clear All
new posts

  • Králík cibuláč

    Králík, 6 cibulí, palice česneku, tymián, sůl, anglická slanina vcelku, černé pivo, kousek másla

    Králíka naporcujeme, protkneme slaninou, osolíme, přidáme tymián a necháme v lednici cca 2 hod, i více,.
    V pekáči rozškvaříme slaninu, přidáme všechnu cibuli, nakrájenou na půlkolečka, osmažíme, přidáme posekaný česnek , porce králíka necháme zatahnout na másle, přendáme do pekáče a zalijeme 1/3 černého piva, přikryjeme a pečeme cca 15 min, na 200 st, pak snížíme na 180 a pečeme asi 1 hodinu, pak odkryjeme a dopečeme do měkka, ke konci troubu na plné grády s trochou másla na každém kousku.
    Maso vyndáme, štávu propasírujeme. Díky množství cibule netřeba nijak zahuštovat, vytvoří se výborný sós.
    Během pečení maso přeléváme výpekem.
    Click image for larger version

Name:	P8190681.jpg
Views:	1
Size:	64.8 KB
ID:	147732
    Iris
Pracuji...
X