Králík, 6 cibulí, palice česneku, tymián, sůl, anglická slanina vcelku, černé pivo, kousek másla
Králíka naporcujeme, protkneme slaninou, osolíme, přidáme tymián a necháme v lednici cca 2 hod, i více,.
V pekáči rozškvaříme slaninu, přidáme všechnu cibuli, nakrájenou na půlkolečka, osmažíme, přidáme posekaný česnek , porce králíka necháme zatahnout na másle, přendáme do pekáče a zalijeme 1/3 černého piva, přikryjeme a pečeme cca 15 min, na 200 st, pak snížíme na 180 a pečeme asi 1 hodinu, pak odkryjeme a dopečeme do měkka, ke konci troubu na plné grády s trochou másla na každém kousku.
Maso vyndáme, štávu propasírujeme. Díky množství cibule netřeba nijak zahuštovat, vytvoří se výborný sós.
Během pečení maso přeléváme výpekem.
Králíka naporcujeme, protkneme slaninou, osolíme, přidáme tymián a necháme v lednici cca 2 hod, i více,.
V pekáči rozškvaříme slaninu, přidáme všechnu cibuli, nakrájenou na půlkolečka, osmažíme, přidáme posekaný česnek , porce králíka necháme zatahnout na másle, přendáme do pekáče a zalijeme 1/3 černého piva, přikryjeme a pečeme cca 15 min, na 200 st, pak snížíme na 180 a pečeme asi 1 hodinu, pak odkryjeme a dopečeme do měkka, ke konci troubu na plné grády s trochou másla na každém kousku.
Maso vyndáme, štávu propasírujeme. Díky množství cibule netřeba nijak zahuštovat, vytvoří se výborný sós.
Během pečení maso přeléváme výpekem.