Králičí stehýnka s paprikami
2 větší králičí stehna,
1 červená paprika,
1 zelená paprika,
1 žlutá paprika,
4 ančovičky,
½ skleničky bílého vinného octa,
4 PL olivového oleje,
1 bobkový list,
1 větvička rozmarýnu,
½ skleničky bílého suchého vína,
4 oloupaná rajčata,
1 větší červená cibule ,
sůl a pepř.
Vykostěná stehna jsem nakrájela na kostky, pořádně omyla a dala do misky se studenou vodou a octem asi na 30 minut. Mezitím jsem si připravila papriky, omyla a nakrájela na nudličky. Oloupala cibuli a nakrájela na tenké plátky.
V titanové pánvi jsem nechala „zvadnout“ cibuli na oliváči (ne zhnědnout) a pak přidala maso. Když bylo pěkně osmahnuté, zalila jsem to bílým vínem, zvedla příkon tepla, aby se víno pěkně odpařilo. Poté jsem vyndala maso na talíř a k cibuli přidala ančovičky a míchala, dokud se nerozpustily.
Do toho jsem vrzla nakrájené papriky, bobkový list a rozmarýn, osolila a opepřila, ale opatrně, kvůli ančovičkám. Po několika minutách i nakrájená rajčata. Nechala asi 5 minut podusit, vrátila tam i maso, přikryla pokličkou a dusila asi 40 minut.
Nakonec ochutnala a trochu přisolila. Nebylo třeba podlévat, protože ta zelenina pustila dost šťávy, ale vy si to hlídejte, připadně trochu podlijte, ale jenom v krajním případě, aby to nebylo jak „vymáchané“.
Dobrou chuť!!
2 větší králičí stehna,
1 červená paprika,
1 zelená paprika,
1 žlutá paprika,
4 ančovičky,
½ skleničky bílého vinného octa,
4 PL olivového oleje,
1 bobkový list,
1 větvička rozmarýnu,
½ skleničky bílého suchého vína,
4 oloupaná rajčata,
1 větší červená cibule ,
sůl a pepř.
Vykostěná stehna jsem nakrájela na kostky, pořádně omyla a dala do misky se studenou vodou a octem asi na 30 minut. Mezitím jsem si připravila papriky, omyla a nakrájela na nudličky. Oloupala cibuli a nakrájela na tenké plátky.
V titanové pánvi jsem nechala „zvadnout“ cibuli na oliváči (ne zhnědnout) a pak přidala maso. Když bylo pěkně osmahnuté, zalila jsem to bílým vínem, zvedla příkon tepla, aby se víno pěkně odpařilo. Poté jsem vyndala maso na talíř a k cibuli přidala ančovičky a míchala, dokud se nerozpustily.
Do toho jsem vrzla nakrájené papriky, bobkový list a rozmarýn, osolila a opepřila, ale opatrně, kvůli ančovičkám. Po několika minutách i nakrájená rajčata. Nechala asi 5 minut podusit, vrátila tam i maso, přikryla pokličkou a dusila asi 40 minut.
Nakonec ochutnala a trochu přisolila. Nebylo třeba podlévat, protože ta zelenina pustila dost šťávy, ale vy si to hlídejte, připadně trochu podlijte, ale jenom v krajním případě, aby to nebylo jak „vymáchané“.
Dobrou chuť!!