Oznámení

Collapse
No announcement yet.

Králičí stehýnka s paprikami ...

Collapse
X
 
  • Filter
  • Čas
  • Show
Clear All
new posts

  • Králičí stehýnka s paprikami ...

    Králičí stehýnka s paprikami

    2 větší králičí stehna,
    1 červená paprika,
    1 zelená paprika,
    1 žlutá paprika,
    4 ančovičky,
    ½ skleničky bílého vinného octa,
    4 PL olivového oleje,
    1 bobkový list,
    1 větvička rozmarýnu,
    ½ skleničky bílého suchého vína,
    4 oloupaná rajčata,
    1 větší červená cibule ,
    sůl a pepř.

    Vykostěná stehna jsem nakrájela na kostky, pořádně omyla a dala do misky se studenou vodou a octem asi na 30 minut. Mezitím jsem si připravila papriky, omyla a nakrájela na nudličky. Oloupala cibuli a nakrájela na tenké plátky.
    V titanové pánvi jsem nechala „zvadnout“ cibuli na oliváči (ne zhnědnout) a pak přidala maso. Když bylo pěkně osmahnuté, zalila jsem to bílým vínem, zvedla příkon tepla, aby se víno pěkně odpařilo. Poté jsem vyndala maso na talíř a k cibuli přidala ančovičky a míchala, dokud se nerozpustily.
    Do toho jsem vrzla nakrájené papriky, bobkový list a rozmarýn, osolila a opepřila, ale opatrně, kvůli ančovičkám. Po několika minutách i nakrájená rajčata. Nechala asi 5 minut podusit, vrátila tam i maso, přikryla pokličkou a dusila asi 40 minut.
    Nakonec ochutnala a trochu přisolila. Nebylo třeba podlévat, protože ta zelenina pustila dost šťávy, ale vy si to hlídejte, připadně trochu podlijte, ale jenom v krajním případě, aby to nebylo jak „vymáchané“.

    Dobrou chuť!!
    Attached Files
    Last edited by Sonia; 18.08.2012, 20:10.
    Soňa
Pracuji...
X