Určitě děláte, já si na tenhle receptík vzpomněla dneska, mamka ho dělávala hodně často.
Kotlety, sůl, pepř, bobkový list, nové koření, mletá červená lahůdková paprika, cibule, sádlo, nebo olej / se sádlem chutnější / horká voda, hl. mouka, smetana..... jen na zjemnění, neděláme smetanovou omáčku.
Kotlety nařízneme, naklepeme, osolíme, opepříme, jemně posypeme hl. moukou,zprudka opečme na sádle z obou stran, nejprve z pomoučené strany. Vyjmeme z kastrolu a na výpeku osmažíme hodně cibule.
Přidáme papriku a ještě velmi krátce orestujeme, vrátíme maso, podlijeme horkou vodou, aby maso nebylo úplně ponořené, přidáme bobkový list a nové koření a dusíme do měkka. Občas mícháme a podle potřeby podléváme trochou horké vody. Pokud se zdá být štáva řídká, v trošce vlažné vody rozmícháme trošku mouku a povaříme. Opatrně !!!! nechceme moukovou omajznu.
Po vypnutí cákneme trochu smetany, jen na zjemnění a zamícháme.Tak max. 1 lž.
Není potřeba ani bujon, ani vývar, ani jiné koření, než shora uvedeno.Základem je dobrá paprika.
Kotlety, sůl, pepř, bobkový list, nové koření, mletá červená lahůdková paprika, cibule, sádlo, nebo olej / se sádlem chutnější / horká voda, hl. mouka, smetana..... jen na zjemnění, neděláme smetanovou omáčku.
Kotlety nařízneme, naklepeme, osolíme, opepříme, jemně posypeme hl. moukou,zprudka opečme na sádle z obou stran, nejprve z pomoučené strany. Vyjmeme z kastrolu a na výpeku osmažíme hodně cibule.
Přidáme papriku a ještě velmi krátce orestujeme, vrátíme maso, podlijeme horkou vodou, aby maso nebylo úplně ponořené, přidáme bobkový list a nové koření a dusíme do měkka. Občas mícháme a podle potřeby podléváme trochou horké vody. Pokud se zdá být štáva řídká, v trošce vlažné vody rozmícháme trošku mouku a povaříme. Opatrně !!!! nechceme moukovou omajznu.
Po vypnutí cákneme trochu smetany, jen na zjemnění a zamícháme.Tak max. 1 lž.
Není potřeba ani bujon, ani vývar, ani jiné koření, než shora uvedeno.Základem je dobrá paprika.