4 králičí stehna vykostíme, rozdělíme na 8 kousků a vložíme na noc do marinády.
Marináda: šťáva z 1/2 citronu, 1 dcl bílého such. vína, 1 lžička nasek. tyminánu, špetka bílého pepře.
Maso vyjmeme z marinády, na každý kousek dáme malou větvičku tymiánu a saturejky, osolíme a zabalíme do plátku slaniny.
Na lžíci ol. oleje osmahneme stroužek česneku, odstraníme a osmahneme zabalené maso.
Podlijeme marinádou a pečeme v rozehřáté troubě na 200° cca 2 hod.
Dle potřeby podléváme, oškrabujeme výpek ze stěny pečící nádoby, můžeme přidat lžíci másla.
Šťávu lze nakonec malinko zahustit (moukou, Solamylem,hotovou jíškou).
Příloha: Na lžíci přepuštěného másla krátce osmahneme nadrobno nakrájené dva plátky slaniny a 6-8 lístků šalvěje, špetku saturejky.
vložíme těstoviny uvařené ještě o malinko méně než all dente, malinko zakápnuté olivovým olejem. Krátce prohřejeme, dochutíme a podáváme.
Marináda: šťáva z 1/2 citronu, 1 dcl bílého such. vína, 1 lžička nasek. tyminánu, špetka bílého pepře.
Maso vyjmeme z marinády, na každý kousek dáme malou větvičku tymiánu a saturejky, osolíme a zabalíme do plátku slaniny.
Na lžíci ol. oleje osmahneme stroužek česneku, odstraníme a osmahneme zabalené maso.
Podlijeme marinádou a pečeme v rozehřáté troubě na 200° cca 2 hod.
Dle potřeby podléváme, oškrabujeme výpek ze stěny pečící nádoby, můžeme přidat lžíci másla.
Šťávu lze nakonec malinko zahustit (moukou, Solamylem,hotovou jíškou).
Příloha: Na lžíci přepuštěného másla krátce osmahneme nadrobno nakrájené dva plátky slaniny a 6-8 lístků šalvěje, špetku saturejky.
vložíme těstoviny uvařené ještě o malinko méně než all dente, malinko zakápnuté olivovým olejem. Krátce prohřejeme, dochutíme a podáváme.