Oznámení

Collapse
No announcement yet.

Přírodní vepřové, blanšírované kapustičky

Collapse
X
 
  • Filter
  • Čas
  • Show
Clear All
new posts

  • Přírodní vepřové, blanšírované kapustičky

    Vepřová pečeně bez kosti- plátky, sůl pepř,čerstvý rozmarýn, česnek,olivový olej, malá cibule, kousek slaniny .... dále růžičková kapusta,malé papriky/ nemusí být/, máslo, vinný balsamikový ocet světlý, cukr


    Plátky nařízneme na okraji, naklepeme, v hmoždíři rozmělníme rozmarýn, česnek, s olejem a solí, potřeme maso. cibuli nakrájíme na kolečka. V rozpáleném oleji osmažíme maso spolu se slaninou, když je opečené přidáme kolečka cibule a ještě opékáme , až je cibulka tmavší. Pak podlejeme horkou vodou,jen trochu, aby mělo masíčko vlhkost / jak říká Soňa/
    Dusíme do měkka.Slaninu vyndáme dříve, než je maso měkké. Maso během dušeníobrátíme ...tam a zpět, Doba záleží na mase, nejdřív je to tuhé a najednou to změkne...nepředusit ! Případně můžete ještě podlít, ale opatrně. Ke konci sundám pokličku a prudce dodělám.

    Blanšírovaná kapusta : přepustím si máslo, dám na pánvičku, přidám olej a nakrájenou cibulku na drobno,cibuli nechám zesklovatět, vhodím růžičkové kapustičky,osolím, opepřím, přidám trošku cukru a zakapu balsamikem, promíchávám na plameni cca 3 minutky. můžete přidat i jinou zeleninu, malinké papriky, nebo malé celé cibulky.

    s bramborovou kaší je to výborné.Click image for larger version

Name:	P6040274.jpg
Views:	1
Size:	82.3 KB
ID:	147680
    Last edited by iris; 04.06.2012, 18:26.
    Iris
Pracuji...
X