Oznámení

Collapse
No announcement yet.

Můj chlupatý knedlík

Collapse
X

• Filter
  • Čas
  • Show
Clear All
new posts

• Můj chlupatý knedlík

750 g syrových brambor, 1 vejce, sů, strouhanka, polohrubá mouka

Postup přípravy: Brambory oloupeme a nastrouháme na jemno. Slijeme vodu, přidáme vejce, sůl, strouhanku a polohrubou mouku, tak aby těsto bylo husté. Strouhanky dát o něco víc, než mouky. Mouka by měla držet těsto pohromadě, ale strouhanka je udělá kypré. V ruce děláme knedlíky a zavařujeme do vroucí vody. Stráhneme oheň tak, aby jen trochu probublávaly. Ne vařit naplno. Asi po 10 minutách jeden vyzkoušet, jestli jsou hotové. Kdo chce může do těsta přidat trochu majoránky. Knedlíky se dělají větší, ne úplně malé.
    Attached Files
    Jana H.

Re: Můj chlupatý knedlík

Já dělám jen z brambor a hladké mouky, sůl. Recept mám od dědy a knedlíky jsou moc dobré! A hlavně jdou udělat i když člověk doma nic než brambory nemá
    Dagmar

Comment

Ta Rychlonožko vlastně rychloručko, já takto dělaný knedlík mám od své bývalé kolegyně, ta mi poradila tu strouhanku, jsou nadýchanější , dělám je větší. Ahojky Jana H.
      Jana H.

Comment

Chlupaté knedlíky, ty já mám moc ráda. Já z nich vymačkám co nejvíc vodu a přidám trošku mléka, oni potom tolik nemodrají. Dělám z hrubý mouky a přidávám trošku kypřícího prášku a někdy tam přidávám i krájenou housku, to je taky dobrý. Věrka.
        Věrka.

Comment

Strouhanku příště určitě zkusím přidat! Jé, teď jsem dostala chuť na pečenou kachnu, kynuté houskové knedlíky, bramborové knedlíky a bílé a červené zelí Že bych udělala v sobotu??? Když už něco nezdravého, tak aspoň pořádně a velké množství
          Dagmar

Comment

Janí, já dávám jen polohrubou mouku,ale tu strouhanku vyzkouším,Ladie, :P no ty umíš dělat chutě!!!Kachničku... nezdravou a zelíčko,knedlíček, to bych si taky dala.!!!Hančí
            Hančí

Comment

Chtěla bych vám přispět receptem na chlupaté knedlíky, který jsem kdysi někde vyčetla a moc se mi osvědčil. Takže nastrouhají se 4 brambory, nakrájí na malé kostičky 4 rohlíky, přidají se dva žloutky, sůl, majoránka, hodně česneku /dávám celou palici/, asi půl dcl vařícího mléka, lžíce strouhanky, polohrubé mouky /výběrové/ dávám tolik, aby šli tvořit kulaté knedlíky. Né moc , aby nebyly tvrdé. Záleží na bramborách. Nakonec se vmíchá sníh ze 2 bílků. Doufám, že Vám budou chutnat. Hodí se k pečeným masům, ale i dušeným. Dělám je k hovězímu na houbách. Martinka

Comment

Můj táta, mlsoun, měl v těchto knedlících minimum mouky, aby byly měkké a přesto se nikdy nerozpadaly. Využil právě dušené zelí v kastrolu - vykrajoval řidší těsto lžící a pokladl po celém povrchu. Jasně, voněly slaninou a zelím a pokud se dusilo červené zelí, i probarvily. Dělám je dodnes a dělám je ráda.
                A mamka, mlsoun, mi nedávno poradila: nastrouhané brambory hodně vymačkat a smíchat s kostičkama rohlíku. Fakt jen brambory a pečivo. Vařit klasicky ve vodě. Tak to jsem ještě nedělala.
                Ale jsem ráda za každý vyzkoušený nápad a určitě odzkouším a ochutnám ty vaše. Líba

Comment

Chlupáče dělám taky často.Naučila jsem se je až tady v Liberci.Dávám taky jen hrubou
                  mouku.Příště zkusím tu strouhanku a sníh z bílku.JanaP
                  Jana P

Comment

Pracuji...
                  X