4 kuřecí stehna nebo králíkpl.hořčice,sůl,tymián,bobk.list,podravka,vel ká cibule,angl.slanina,hl.mouka,šlehačka,200 ml bílého vína,100 ml vývaru-vodyStehna posolíme a pomatláme plnotučnou hořčicí.Opečeme po obou stranách zprudka na oleji a do výpeku nakrájíme na drobno angl.slaninu asi 10 dkg a opečeme.Do pekáče dáme nahrubo nakrájenou cibuli1/2,kuře,výpekem polijeme,3x bobkový list,PL rozmarýnu a PL Podravky a zalijeme 200 ml bílého vína a 100 ml vody nebo vývaru.Přikryjeme poklicí nebo alobalem a pečeme při 200 °C do měkka masa.Vyndáme kuře a do omáčky nalijeme 200 ml šlehačky s 1 PL hladké mouky a zalijeme a provaříme.Necedím,nechávám s kousky cibule a slaniny,jen vyndám bobk.list.Příloha knedlík, brambor, co kdo rád.
Oznámení
Collapse
No announcement yet.
Kuře na hořčici s tymiánem
Collapse