Oznámení

Collapse
No announcement yet.

Dráchovské maso

Collapse
X
 
  • Filter
  • Čas
  • Show
Clear All
new posts

  • Dráchovské maso

    60 dkg zadního hovězího /vepřového/ tzv.špalíček nakrojíme na porce
    ale nedokrojíme,musí se otvírat jako kniha.Osolíme a opepříme.Mezi
    jednotlivé plátky vkládáme podle chuti kolečka cibule,bílou papriku,plátek
    angl.slaniny a 2-3 kolečka uheráku.Potom maso spojíme k sobě buď jehlami
    nebo nití aby se neotevíralo.Vymažeme pekáček máslem vložíme maso a
    podlijeme asi sklenkou vody.Můžeme přidat 1 pokrájené rajče.Pečeme pod
    pokličkou do měkka za občasného podlévání.Podle chuti si můžeme přidat
    ještě kousek másla.Je to výborné s bramborovým knedlíkem.JanaP
    Jana P

  • #2
    Re: Dráchovské maso

    No JaniP, tak tohle musí být dobré, už se mi sbíhají sliny, maso je zkrátka maso. A všechno co je od masa mám ráda. Nebude to hovězí šťavnatější? Tahle kombinace se mi líbí, když se ty chutě spojí, musí to být ale "žrádlo". A bramborový knedlík, ten taky miluju. Mamka mi ho vždycky dělá, když mám k ní přijet a ona si myslí, že mi ho dělá do mrazáku. Ale já ho cestou domů (mám to 120 km) prostě "sežeru" nezbyde ani pláteček. Když dojedu, tak se mě vždycky ptá: "A nezapoměla jsi ty knedlíky dát do mrazáku? Aby se ti nezkazily" A já jí vždycky odpovím: "neboj už jsou tam". No pak si samozřejmě musím udělat své. Já to zkrátka nevydržím. Jsem jak ten řezník ze Slavnosti sněženek, jak jim udil ty salámy. ......"já vám to říkal, nepouštějte mě k tomu...?! "
    Jestli děláš bramborové knedlíky, tak zkus jednou - hovězí na celeru s bramborovým knedlíkem . To je recept od mojí mamky, dělali jsme to jako sváteční jídlo, je to tady v receptech. Vložila to tam za mně Iva, já to ještě neuměla. A je to fakt dobrý. To zkus. Věruše
    Věruše

    Comment


    • #3
      Re: Dráchovské maso

      Tak už jsem to našla a určitě někdy vyzkouším. Já jsem takový masožrout i když buchty taky jím.
      Věrka.

      Comment


      • #4
        Re: Dráchovské maso

        Já znám tento recept jako Krkovička pro vítanou návštěvu
        2g krkovice nebo kotlety vcelku bez kosti
        Marináda-2 lžíce citron.šťávy,4 lžíce bílého vína,3 lžíce plnotučné hořčice,1 lžíce medu,2 lžíce oleje,1,5 lžičky soli
        Na náplň-10 plátků uzeného,10 plátků sýra,150 g žampionů na plátky silnější -všechny plátky asi 2 mm silné.
        Maso nařízneme na 1,5 cm silné plátky /nedořízneme/,Smícháme marinádu a mezi řezy maso vymažeme. Zabalíme do alobalu a necháme do druhého dne marinovat.
        Druhý den maso rozbalíme a mezi každý řez vkládáme uzené,sýr a žampiony.Maso potřeme olejem a zase zabalíme do alobalu, aby po dobu pečení nevytékala šťáva.Dáme do předehřáté trouby do pekáčku a pečeme při 200 C alespoň 1,5 hodiny. Posledních 20minut alobal otevřeme,aby se maso trochu opeklo.

        Comment


        • #5
          Re: Dráchovské maso

          Tak Jani,to fakt asi nemá chybu a vyzkouším to při nejbližší příležitosti.Už teď to cítím na jazyku.
          Ahojky VŠEM
          Věrka

          Comment

          Pracuji...
          X