Oznámení

Collapse
No announcement yet.

Bramboráková roláda

Collapse
X
 
  • Filter
  • Čas
  • Show
Clear All
new posts

  • Bramboráková roláda

    Click image for larger version

Name:	Brambor
Views:	1
Size:	17.8 KB
ID:	147612
    asi 500 g syrových brambor

    česnek podle chuti
    1 menší cibule
    1 vajíčko
    pepř
    kmín
    sůl
    polohrubá mouka na zahuštění
    Brambory nastrouháme najemno, okořeníme kořením, přidáme vajíčko, cibuli nakrájenou na malé kostičky a rozetřený česnek, sůl a mouku a vypracujeme polotuhé těsto. Jako na bramboráky.
    Na plech 30x 40 cm dáme pečící papír, jemně posypaný moukou. Na něj rozetřeme těsto a dáme péct do trouby. Pekla jsem na 150 stupňů v horkovzdušné troubě asi 40 minut. Těsto má být na povrchu světle zlatavé . Upečenou roládu vyndáme , potřeme zvolenou náplní, pomocí pečícího papíru srolujeme a ještě dáme asi na 15 minut do trouby zapéct.
    Náplň:
    sýrová - postrouhaná cihla nebo Niva nebo Hermelín , postrouhaný měkký salám nebo šunka
    zelná – podušené sladké nebo kysané zelí, osmažená cibulka a nastrouhané uzené maso
    houbová – podušené houby s cibulkou
    Fantazii se meze nekladou.
    Náplně nedáváme hodně, špatně se roluje.
    Roládu je lepší krájet vychladlou, teplá se mi rozpadávala, ale měla jsem té náplně víc.
    Jana H.

  • #2
    Tak to je dobrý nápad,zase jinak provedeno,určitě vyzkouším.
    Ahojky VŠEM
    Věrka

    Comment


    • #3
      Jejda....tohle jsem přehlédla, supééééér nápad !!!!!!
      Iris

      Comment


      • #4
        Iris, nápad není můj, ale z netu. Ale bala dobrá. A jen pro mne.
        Jana H.

        Comment


        • #5
          Zase jiná roláda,to je něco.Vyzkouším ráda,špenátová má úspěch a nejvíc s tím lososem.Tato by mohla být dobrá i s kysaným zelím samotným,no dá se taky experimentovat,díky moc.

          Comment

          Pracuji...
          X