Oznámení

Collapse
No announcement yet.

Vepřové plátky na víně s kapary

Collapse
X
 
  • Filter
  • Čas
  • Show
Clear All
new posts

  • Vepřové plátky na víně s kapary

    Vepřové plátky na víně s kapary
    3 vepřové plátky, 1 cibule, 3 lžíce oleje, 3 dcl bílého vína, 1 sklenička kapar, nějaké ostré koření cayenský pepř, chilli, ostré grilovací, jaké kdo má, sůl, 1 šlehačka nebo zakysanka.
    Na olej dáme zprudka opéct naklepané, osolené a okořeněné plátky masa, přidáme cibuli a necháme dusit nejprve ve vlastní šťávě a pak podléváme vínem. Dusíme do měkka. Když je maso měkké, přidáme kapary a zahustíme šlehačkou.Popřípadě ještě dochutíme solí, ale pozor kapary jsou slané. Kdo nemá šlehačku zahustí asi 2 dcl mlékem s 1 malou lžičkou hladké mouky.
    Podáváme s různě upravenými brambory nebo rýží.
    Attached Files
    Jana H.
Pracuji...
X