Vepřové plátky na víně s kapary
3 vepřové plátky, 1 cibule, 3 lžíce oleje, 3 dcl bílého vína, 1 sklenička kapar, nějaké ostré koření cayenský pepř, chilli, ostré grilovací, jaké kdo má, sůl, 1 šlehačka nebo zakysanka.
Na olej dáme zprudka opéct naklepané, osolené a okořeněné plátky masa, přidáme cibuli a necháme dusit nejprve ve vlastní šťávě a pak podléváme vínem. Dusíme do měkka. Když je maso měkké, přidáme kapary a zahustíme šlehačkou.Popřípadě ještě dochutíme solí, ale pozor kapary jsou slané. Kdo nemá šlehačku zahustí asi 2 dcl mlékem s 1 malou lžičkou hladké mouky.
Podáváme s různě upravenými brambory nebo rýží.
3 vepřové plátky, 1 cibule, 3 lžíce oleje, 3 dcl bílého vína, 1 sklenička kapar, nějaké ostré koření cayenský pepř, chilli, ostré grilovací, jaké kdo má, sůl, 1 šlehačka nebo zakysanka.
Na olej dáme zprudka opéct naklepané, osolené a okořeněné plátky masa, přidáme cibuli a necháme dusit nejprve ve vlastní šťávě a pak podléváme vínem. Dusíme do měkka. Když je maso měkké, přidáme kapary a zahustíme šlehačkou.Popřípadě ještě dochutíme solí, ale pozor kapary jsou slané. Kdo nemá šlehačku zahustí asi 2 dcl mlékem s 1 malou lžičkou hladké mouky.
Podáváme s různě upravenými brambory nebo rýží.