Oznámení

Collapse
No announcement yet.

Pelmeně

Collapse
X
 
  • Filter
  • Čas
  • Show
Clear All
new posts

  • Pelmeně

    Pelmeně500 g hladké mouky v misce zpracujeme s teplou vodou tak,aby vzniklo nudlové těsto,nesmí být ale tvrdé.Náplň- 500 g mletého vepřového masa,500g cibule rozmixovat a 6 stroužků česneku,sůl,pepř.Vyválíme placku na hodně slaboučko jako na nudle a vykrajujeme skleničkou kolečka,které do středu naplníme masovou náplní a přehneme.Buď zmačkneme k sobě,nebo k sobě slepujeme postupným řasením jako já.Na pánev nalijeme trochu oleje a opékáme jen tou hladkou spodní stranou,když jsou už zlaté,zalijeme hrníčkem vařící vody,aby byly skoro potopené a prudce vaříme pod pokličkou.Jak se voda vyvaří,je hotovo.Překlopíme na talíř a máčíme v sojové omáčce,kečupu,prostě kdo co má rád.
    Click image for larger version

Name:	sekan
Views:	1
Size:	26.5 KB
ID:	147609Click image for larger version

Name:	sekan
Views:	1
Size:	142.6 KB
ID:	147610
    Last edited by Jaruš; 26.01.2012, 18:27.

  • #2
    Pelmeně znám, ale vařené ve vodě se zakysankou a koprem.
    Jana H.

    Comment


    • #3
      Jo,taky se vaří,ale i smaží.

      Comment

      Pracuji...
      X