500 g uzeného masa, olej, 50 g slaniny, 1 cibule, 500 g kysaného zelí, sůl
Halušky: 500 g hrubé mouky, 2 vejce, přibližně 350 ml mléka, 1 lžička soli
Postup přípravy:
Uzené maso uvaříme doměkka. Na rozpáleném oleji osmahneme slaninu, když pustí tuk, přidáme nadrobno pokrájenou cibuli a orestujeme. Přidáme překrájené zelí, promícháme, podlijeme vývarem z masa a dusíme doměkka. Podle potřeby během dušení podléváme vývarem. Když je zelí měkké, přidáme nakrájené maso a chvíli prohřejeme.
V míse smícháme všechny výše uvedené suroviny pro přípravu halušek, suroviny promícháme a přes síto na halušky zaváříme do vroucí osolené vody. Halušky po chvilce vyplavou nahoru, necháme ještě chvíli přejít varem, poté je vyndáme z vody a vmícháme do připraveného zelí s uzeným masem.
Je to bašta.
Halušky: 500 g hrubé mouky, 2 vejce, přibližně 350 ml mléka, 1 lžička soli
Postup přípravy:
Uzené maso uvaříme doměkka. Na rozpáleném oleji osmahneme slaninu, když pustí tuk, přidáme nadrobno pokrájenou cibuli a orestujeme. Přidáme překrájené zelí, promícháme, podlijeme vývarem z masa a dusíme doměkka. Podle potřeby během dušení podléváme vývarem. Když je zelí měkké, přidáme nakrájené maso a chvíli prohřejeme.
V míse smícháme všechny výše uvedené suroviny pro přípravu halušek, suroviny promícháme a přes síto na halušky zaváříme do vroucí osolené vody. Halušky po chvilce vyplavou nahoru, necháme ještě chvíli přejít varem, poté je vyndáme z vody a vmícháme do připraveného zelí s uzeným masem.
Je to bašta.