Oznámení

Collapse
No announcement yet.

Halušky (střapačky) se zelím a uzeným masem.

Collapse
X
 
  • Filter
  • Čas
  • Show
Clear All
new posts

  • Halušky (střapačky) se zelím a uzeným masem.

    500 g uzeného masa, olej, 50 g slaniny, 1 cibule, 500 g kysaného zelí, sůl
    Halušky: 500 g hrubé mouky, 2 vejce, přibližně 350 ml mléka, 1 lžička soli
    Postup přípravy:
    Uzené maso uvaříme doměkka. Na rozpáleném oleji osmahneme slaninu, když pustí tuk, přidáme nadrobno pokrájenou cibuli a orestujeme. Přidáme překrájené zelí, promícháme, podlijeme vývarem z masa a dusíme doměkka. Podle potřeby během dušení podléváme vývarem. Když je zelí měkké, přidáme nakrájené maso a chvíli prohřejeme.
    V míse smícháme všechny výše uvedené suroviny pro přípravu halušek, suroviny promícháme a přes síto na halušky zaváříme do vroucí osolené vody. Halušky po chvilce vyplavou nahoru, necháme ještě chvíli přejít varem, poté je vyndáme z vody a vmícháme do připraveného zelí s uzeným masem.
    Je to bašta.
    Click image for larger version

Name:	halušky s uzen
Views:	1
Size:	112.6 KB
ID:	147591
    Last edited by MaruškaC; 12.01.2012, 09:39.
    Maruš
Pracuji...
X