Oznámení

Collapse
No announcement yet.

Kuřátko na paprice

Collapse
X
 
  • Filter
  • Čas
  • Show
Clear All
new posts

  • Kuřátko na paprice

    Přispěju taky svou troškou do mlýna - variantou bez smetany

    Kuřecí maso ( celé kuře na čtvrtky nebo stehna či skelety a křídla nebo se dá udělat z žaludků )
    2 cibule
    olej
    sůl, pepř, mletá sladká paprika, mletá pálivá paprika
    voda
    mléko
    hladká mouka

    Maso nakořeníme vším kořením, cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno a na opravdu malé troše oleje osmahneme dozlatova. Přidáme maso , rychle osmahneme ( kosti zvlášť nevaříme, taky je osmahneme ) , ještě jemně poprášíme oběma druhy papriky a zalijeme vodou. Dusíme doměkka. Maso vyjmeme, přilijeme mléko dle potřeby, provaříme a nakonec zahustíme moukou rozmíchanou v mléce. Dochutíme, chvilku provaříme a dál záleží na tom, jak kdo má rád - buď maso obereme a přidáme do omáčky nebo necháme vcelku, ať si každý obírá sám Samozřejmě pokud použijeme skelety či jiné kosti s kouskem masa ( kuřecí motýlek, kost od stehna, křídla ), tak maso obereme a dáme do omáčky - to je velice levná varianta ze zbytků - člověk nemusí vařit pořád jen vývar
Pracuji...
X