Jehněčí žebra
Jehněčí žebra (odblaněná a zbavená tuku)
nadrobno nasekaný čerstvý rozmarýn
drcený česnek
strouhanka
sůl, pepř
olivový olej
ostřejší hořčice
Ve větší nádobě, která lze použít i do trouby, osmahneme maso na rozehř. 2 lžících oliv. oleje ze všech stran.
Necháme chvíli odpočinou. Mezitím si připravíme směs.
Rozmarýn, česnek, 1 lžičku soli, 1/4 lžičky pepře a strouhanku promícháme a přidáme 2 lžíce oliv. oleje.
Maso potřeme hořčicí, ze všech stran potřeme strouhankovou směsí.
Konce kostí obalíme alobalem, aby se nám nepřipálily.
Kdo má rád může na dno nádoby vložit kousek nakrájené slaniny, nebo uzeného bůčku, udělá lepší chuť sosíku.
Pečeme v troubě předehřáté na 220-230° 15 - 20 minut. Po 12-15 ti minutách je maso uvnitř ještě růžové
a vynikající. ! Někdo (třeba můj chlap) má raději zcela propečené.
Než budeme maso mezi žebry krájet necháme nejméně 5 minut odpočinout.
Jako přílohu podáváme různě upravené brambory, bramborové noky, špalíčky apod., špenát...
Jehněčí žebra (odblaněná a zbavená tuku)
nadrobno nasekaný čerstvý rozmarýn
drcený česnek
strouhanka
sůl, pepř
olivový olej
ostřejší hořčice
Ve větší nádobě, která lze použít i do trouby, osmahneme maso na rozehř. 2 lžících oliv. oleje ze všech stran.
Necháme chvíli odpočinou. Mezitím si připravíme směs.
Rozmarýn, česnek, 1 lžičku soli, 1/4 lžičky pepře a strouhanku promícháme a přidáme 2 lžíce oliv. oleje.
Maso potřeme hořčicí, ze všech stran potřeme strouhankovou směsí.
Konce kostí obalíme alobalem, aby se nám nepřipálily.
Kdo má rád může na dno nádoby vložit kousek nakrájené slaniny, nebo uzeného bůčku, udělá lepší chuť sosíku.
Pečeme v troubě předehřáté na 220-230° 15 - 20 minut. Po 12-15 ti minutách je maso uvnitř ještě růžové
a vynikající. ! Někdo (třeba můj chlap) má raději zcela propečené.
Než budeme maso mezi žebry krájet necháme nejméně 5 minut odpočinout.
Jako přílohu podáváme různě upravené brambory, bramborové noky, špalíčky apod., špenát...