Oznámení

Collapse
No announcement yet.

Pečená jehněčí žebra

Collapse
X
 
  • Filter
  • Čas
  • Show
Clear All
new posts

  • Pečená jehněčí žebra

    Jehněčí žebra

    Jehněčí žebra (odblaněná a zbavená tuku)
    nadrobno nasekaný čerstvý rozmarýn
    drcený česnek
    strouhanka
    sůl, pepř
    olivový olej
    ostřejší hořčice

    Ve větší nádobě, která lze použít i do trouby, osmahneme maso na rozehř. 2 lžících oliv. oleje ze všech stran.
    Necháme chvíli odpočinou. Mezitím si připravíme směs.
    Rozmarýn, česnek, 1 lžičku soli, 1/4 lžičky pepře a strouhanku promícháme a přidáme 2 lžíce oliv. oleje.
    Maso potřeme hořčicí, ze všech stran potřeme strouhankovou směsí.
    Konce kostí obalíme alobalem, aby se nám nepřipálily.
    Kdo má rád může na dno nádoby vložit kousek nakrájené slaniny, nebo uzeného bůčku, udělá lepší chuť sosíku.

    Pečeme v troubě předehřáté na 220-230° 15 - 20 minut. Po 12-15 ti minutách je maso uvnitř ještě růžové
    a vynikající. ! Někdo (třeba můj chlap) má raději zcela propečené.
    Než budeme maso mezi žebry krájet necháme nejméně 5 minut odpočinout.
    Jako přílohu podáváme různě upravené brambory, bramborové noky, špalíčky apod., špenát...
    Click image for larger version

Name:	IMG_2954.jpg
Views:	1
Size:	98.4 KB
ID:	147575

    Last edited by Alena Jankova; 11.12.2011, 18:23.
    Alena J
Pracuji...
X