Horehronské ražniči podle kuchaře Pišty
Ingredience pro 1 porci:
2 bramboráky připravené podle vámi oblíbeného receptu,
5 plátků vepřové panenky,
1 menší cibule,
1 plátek uzeného bůčku,
menší hrst sušených hub,
kapka oleje,
sůl a pepř.
Postup
Klasickým způsobem si připravíme bramboráky.
Na kapce oleje vyškvaříme bůček nakrájený na kostičky, potom je vyjmeme a ve výpeku orestujeme nakrájenou cibuli. Pak přidáme předem namočené houby, osolíme, a dusíme. Podléváme vodou z namočených hub. Když se všechna voda vypaří, stáhneme z plamene. Na jiné pánvičce zprudka orestujeme plátky vepřové panenky, osolíme a opepříme. Servírování: na talíř položíme jeden bramborák, na něj rozložíme maso a houby s cibulí a bůčkem. Přikryjeme druhým bramborákem a je hotovo.
Ingredience pro 1 porci:
2 bramboráky připravené podle vámi oblíbeného receptu,
5 plátků vepřové panenky,
1 menší cibule,
1 plátek uzeného bůčku,
menší hrst sušených hub,
kapka oleje,
sůl a pepř.
Postup
Klasickým způsobem si připravíme bramboráky.
Na kapce oleje vyškvaříme bůček nakrájený na kostičky, potom je vyjmeme a ve výpeku orestujeme nakrájenou cibuli. Pak přidáme předem namočené houby, osolíme, a dusíme. Podléváme vodou z namočených hub. Když se všechna voda vypaří, stáhneme z plamene. Na jiné pánvičce zprudka orestujeme plátky vepřové panenky, osolíme a opepříme. Servírování: na talíř položíme jeden bramborák, na něj rozložíme maso a houby s cibulí a bůčkem. Přikryjeme druhým bramborákem a je hotovo.
Comment