Oznámení

Collapse
No announcement yet.

Přírodní kotlety se smetanovými fazolkami

Collapse
X
 
  • Filter
  • Čas
  • Show
Clear All
new posts

  • Přírodní kotlety se smetanovými fazolkami

    Vepřové kotlety, cibule, olej, sůl, pepř,kmín, máslo, troška hl., mouky, čerstvé fazolové lusky,šlehačka, cukr, limetka, nebo citron.Petrželka.

    Kotlety nařízneme, naklepeme/ já nechávám kost, je pak lepší sosek. Osolíme opepříme. V kastrolu zahřejeme olej a přidáme cibuli nadrobno, zpěníme, dáme na větší plamen a zprudka v základu opečeme kotlety z obou stran.Když cibule trochu hnědne, tím lépe. Necháme chvíli opékat , přidáme trochu kmínu a podlejem horkou vodou, málo, aby se maso dusilo, ne vařilo.....Mícháme a občas podlejeme. pokud mám trvrdou houbu, přidám !! Můžeme přidat trošku hořčice. Když je maso měkké, vyndáme a ho a dohotovíme sos. Tzn......necháme úplně odpařit vodu na tuk, lehounce zaprášíme moukou a opékáme, mícháme, když to pěkně tmavne podlijeme horkou vodou, mícháme a seškrabujeme výpečky. Zredukujeme sos provařením bez poklice na ideální množství a hustotu sosu. Pak vrátíme maso a ještě chvilku necháme probublat.

    Fazolky nakrájíme na kousky , dáme dusit na máslo, na kterém jsme zpěnili cibulku,osolíme, opepříme, mírně podlijeme a dusíme do měkka. Nesmí tam být vody moc. Pak zalejem šlehačkou a v trošce té šlehačky rozmícháme hl. mouku, provaříme, přidáme petrželku.Dochutíme trochou cukru a limetkovou štávou.

    Příloha : oloupané brambory natrouháme na struhadle na jemná kolečka... jako na okurku.....dáme na rozpálený olej a osmažíme, osolíme.

    Chuť sosu se smetanovou přílohou nemá chybu !!!!
    Click image for larger version

Name:	př
Views:	1
Size:	37.3 KB
ID:	147507
    Iris

  • #2
    Iris-moc Ti děkuji

    Darina

    Comment


    • #3
      Iris taky dík, mám zrovna krásné kotlety, ale bez kosti. A fazolek spousty.
      Renata

      Comment


      • #4
        Iris-je to vynikající!!!

        Darina

        Comment


        • #5
          Zajímavý recept. A co se inspirovat tady: http://www.amylon.cz/index.php/recepty?inspirujemevas
          A přidat tam nějaký svůj vyloženě odzkoušený?

          Comment

          Pracuji...
          X