Oznámení

Collapse
No announcement yet.

Šoulet

Collapse
X
 
  • Filter
  • Čas
  • Show
Clear All
new posts

  • Šoulet

    Šoulet
    300 g hrachu, 150 g krup, 8 stroužků česneku, sůl, pepř, majoránka,, 1 cibule, 2 lžíce sádla, správně by mělo být husí, 1 kuře, kachna, husa nebo kdo co má rád.
    Hrách si den dopředu namočíme, nejlépe přes noc. Do namočeného hrachu přidáme sůl a majoránku a dáme vařit. Totéž uděláme s kroupami. Vaříme tak dlouho, aby nebyly zcela uvařené, protože budeme ještě zapékat.
    Maso dáme na sádlo dusit.Pokud bude potřeba podléváme vodou. Když jsou hrách a kroupy povařené, scedíme a propláchneme pod studenou vodou. Podušené maso vyndáme a do výpeku dáme pokrájenou cibuli a chvilku podusíme. Pak přidáme hrách a kroupy, přidáme prolisovaný česnek, majoránku, pepř, popřípadě ještě osolíme a dostatečně promícháme. Pokud jsme maso nedusili v dostatečně velkém kastrolu, přendáme hrách a kroupy do zapékací mísy, na vrch dáme dušené maso a dáme do trouby zapéct tak, aby maso se opeklo a směs hrachu a krup byla měkká.
    Toto množství je asi na pět porcí.
    Attached Files
    Jana H.

  • #2
    Re: Šoulet

    Vypadá to pěkně a docela lákavě, ale já ti něco řeknu. Já jsem ještě šoulet nikdy nejedla, mě ty luštěniny nějak netáhnou a tak je nedělám. Ale tohle se mě docela líbí. Jo, abych se nepletla, dělávám čočku, tu mám docela ráda a čočkovou a hrachovou polévku taky mám ráda. Zatim se měj. Věrka.
    Věrka.

    Comment


    • #3
      Re: Šoulet

      Věruško, to byl takový můj úlet. Já luštěniny taky nejím, ale říkala jsem si, že to vyzkouším, protože se má vyzkoušet všechno :P Protože jsem neměla odhad, tak jsem toho navařila jak pro regiment. Tak budu mít na čtyři dny co jíst, pokud si nevezmou mladí.Ahoj.
      Jana H.

      Comment


      • #4
        Re: Šoulet

        Jani, to máš dobrý, když tě mladý občas pomůžou od přebytků. Mně tak ještě buchtu a to taky jen tak 3-4 kousky. Jinak holka vaří celkem ráda, tak to nemám moc šanci a pro jednoho se dost blbě vaří, vždyť to znáš. Pak to jim jako ty 2a někdy i 3 dny. Někdy to zamrazim a dám si to třeba až za týden, abych si mohla zase něco udělat jiného. Tak se měj. Věrka. :P
        Věrka.

        Comment


        • #5
          Re: Šoulet

          Ahoj Jani H, tohle vypadá fakt dobře. Chtělo by to ještě poslat tu vůni . Určitě to musí být dobré. Já luštěniny, kromě čočky taky nemusím , ale tohle vypadá fakt vábivě . Asi to vyzkouším. Zas může být nějaká změna, že?! Věruše
          Věruše

          Comment


          • #6
            Re: Šoulet

            Věruše ahoj, proto jsem si to udělala nějakou změnu. Ale fůra nádobí, jeden hrnek na hrách, jeden hrnek na kroupy a protože nemám přiměřený kastrol, tak jsem to kuře dělala na pánvi a pak jsem všechno přendala do zapékací mísy, která je zas větší. Jo není to špatný, ale budu mít zas na delší dobu pokoj s luštěninami. Ale prý je to zdravé. Jinak než jsem to začala vařit, tak jsem si o tom šouletu i něco přečetla, abych nebyla za blbce. Chce to dost , tedy na můj vkus, česneku a cibulku pěkně udělat v otm výpeku. Zítra si ji ještě přidělám a dám si navrch. To já můžu, hodně cibule. Tak Dobrou noc, dámy. Jana H. Věruš, jestli nepřijdou, tak mám do čtvrtka co jíst, ale syn zítra určitě přijde, tak ho budu přesvědčovat, oni je mají rádi. Holt maso si už budou muset k tomu udělat sami. Ahoj.
            Jana H.

            Comment

            Pracuji...
            X