Oznámení

Collapse
No announcement yet.

Králík s hořčicovo - smetanovou omáčkou

Collapse
X
 
  • Filter
  • Čas
  • Show
Clear All
new posts

  • Králík s hořčicovo - smetanovou omáčkou

    KRÁLÍK S HOŘČICOVO - SMETANOVOU OMÁČKOU

    Potřebujeme: králíka, nejlépe králičí stehýnka, nebo jiné, ale masitější kousky králíkaClick image for larger version

Name:	kr
Views:	1
Size:	133.3 KB
ID:	147488
    plátky libovější anglické slaniny
    máslo
    olej
    zakysanou smetanu, používám nejhustší Yoplait
    šlehačku
    plnotučnou hořčici
    hladkou mouku
    sůl, mletý černý pepř
    bílé víno, nemusí být

    Postup: Očištěné dílky králíka osolíme, opepříme, obalíme plátky slaniny a ovážeme bílou nití Click image for larger version

Name:	steh
Views:	1
Size:	142.6 KB
ID:	147490.
    V troubě si na plechu s vyšším okrajem rozehřejeme směs másla a oleje a dílky masa na tuku ze všech stran zprudka opečeme aby se maso pěkně zatáhlo. Pak teplotu snížíme, maso mírně podlijeme vínem nebo jen horkou vodou a za občasného přelévání vypečenou šťávou nebo znovu troškou vína ( ne příliš, nemá chuť vína převažovat) pečeme maso doměkkaClick image for larger version

Name:	upečen
Views:	1
Size:	142.9 KB
ID:	147491.

    Vytáhneme měkké maso, odmotáme z něj niť a držíme ho přikryté v teple. Vypečenou šťávičku v pekáči necháme trošku zredukovat, seškrábneme výpečky a přidáme zakysanou smetanu , do které jsme rozmíchali plnotučnou hořčici Click image for larger version

Name:	hořčično - om
Views:	1
Size:	136.8 KB
ID:	147489( zkoušela jsem i jiné druhy hořčice, ale tato obyčejná hřčice je pro chuť omáčky fakt nejlepší). Vědomě jsem nahoře nepsala množství jednotlivých ingrediencí, protože jak vidíte na fotkách peču vždy plný velký pekáč králičího masa, a to dám i 4 kelímky zákysky, hořčice dám tolik, abych cítila v omáčce její chuť, ale zůstala zachovaná i smetanová chuť omáčky a na závěr přidávám i 1 šlehačku 200ml. Každopádně hořčicovo- zakyskovou směs přidáte do výpeku, dobře rozmícháte, aby se spojila s výpekem a příp. můžete pak ještě chuť doladit přidáním jak zákysky, tak hořčice, protože smícháním s výpekem se ještě výsledná chuť ještě pozmění. Teprve teď přiliji 1 šlehačku, která zjemní a vyrovná takovou kyselejší chuť hořčicovo - zákyskové omáčky. Chutě hořčice a smetany by se měly v omáčce doplňovat, ale žádná nebýt dominantní. Nechám v troubě mírně provařit, aby vznikla hustá krémová omáčka. Pokud by se vám zdála omáčka příliš řídká, můžete ve šlehačce rozmíchat 2 -3lžíce hladké mouky a tím omáčku zahustit a ještě pořádně nechat provařit. Osobně už mouku nepřidávám, raději nechávám delší dobu omáčku probublávat do zhoustnutí.
    Na talíř servírujeme maso, pokud jsme ho neudrželi horké, tak ho ještě samostatně v troubě prohřejeme a jako přílohu vařené, či šťouchané brambory dochucené petrželkou, pažitkou, či jinými bylinkami dle chuti a přidáme omáčku.

    Dobrou chuť. Click image for larger version

Name:	kr
Views:	2
Size:	136.8 KB
ID:	147487
    ZDENY
Pracuji...
X