Vepřový řízek žebrácký (10 porcí)
2 řezy z vepřové kýty jsou do zlatova opečeny a mají typickou vůni a chuť. Řezy jsou střídavě posypány strouhaným sýrem a druhý okurkou na nudličky.
Vepřové kýty k.u. 1.500 g
Olej 250 g
Sůl 30 g
Okurky steril. b.n. 300 g
Ementál 200 g
Mouka hladká 100 g
Pepř 1 g
Hořčice 100 g
Váha 1 porce hotového výrobku 245 g
z toho masa 105 g
Kalkulační cena 1 porce Kčs 7,540
Technologický postup:
Porci přírodních vepřových řízků opečeme po obou stranách do červena (2 ks). Při expedici namažeme na oba plátky hořčici a jeden posypeme strouhaným sýrem a druhý okurkou nakrájenou na nudličky.
Převzato z knihy:
Soubor receptur – Krajové speciality české, moravské a slovenské kuchyně.
Pro služební potřebu INTERHOTELU vydal hotelový úsek GŘ ČEDOK Praha ve spolupráci se závodem REKLAMA ČEDOK – 1977.
2 řezy z vepřové kýty jsou do zlatova opečeny a mají typickou vůni a chuť. Řezy jsou střídavě posypány strouhaným sýrem a druhý okurkou na nudličky.
Vepřové kýty k.u. 1.500 g
Olej 250 g
Sůl 30 g
Okurky steril. b.n. 300 g
Ementál 200 g
Mouka hladká 100 g
Pepř 1 g
Hořčice 100 g
Váha 1 porce hotového výrobku 245 g
z toho masa 105 g
Kalkulační cena 1 porce Kčs 7,540
Technologický postup:
Porci přírodních vepřových řízků opečeme po obou stranách do červena (2 ks). Při expedici namažeme na oba plátky hořčici a jeden posypeme strouhaným sýrem a druhý okurkou nakrájenou na nudličky.
Převzato z knihy:
Soubor receptur – Krajové speciality české, moravské a slovenské kuchyně.
Pro služební potřebu INTERHOTELU vydal hotelový úsek GŘ ČEDOK Praha ve spolupráci se závodem REKLAMA ČEDOK – 1977.
Comment