Oznámení

Collapse
No announcement yet.

Aztécký poklad

Collapse
X

• Filter
  • Čas
  • Show
Clear All
new posts

• Aztécký poklad

Aztécký poklad
    300 g masa ( vepřové, kuřecí), 2 lžíce oleje, 1 lžíce koření Aztécký poklad, 2 lžíce jogurtu, lepší je smetanový, 2 sladkokyselé okurky
    Maso nakrájíme na nudličky, přidáme koření a pořádně prohněteme, a dáme na rozpálený olej. Zarestujeme, zeslabíme plamen, aby maso pustilo vodu, přikryjeme pokličkou a necháme dusit. Hlídáme aby se voda nevyvařila. Když, tak malinko podlijeme vodou. Když je maso měkké, přidáme jogurt, na nudličky nakrájené okurky a ještě chvilku povaříme. Pokud je šťáva řídká, přidáme 1 lžičku mouky na zahuštění.
    Podáváme s různě upravenými brambory nebo rýží.
    Aztécký poklad: složení sůl, cibule, pepř, paprika, saturejka, řecké seno.
    Attached Files
    Jana H.

Re: Aztécký poklad

Jani,ty mě s těma jogurtíkama lákáš, pořád nemám odvahu to zkusit,ale vypadá to moc dobře,jen nevím,jestli tu u nás, najdu tu směs koření.Musím se rozhlédnout.Vy to kupujete na tržnicích,viď?Pá Hančí
    Hančí

Comment

Hančí, můžu tě říct, že jsem si taky myslela, že to bude něco co nemusím, ale byla jsem opravdu překvapená, jak je to s tím jogurtem dobrý. To koření se dá sehnat i ve speciálnějších obchodech na koření, ale já ho také sháním na různých trhách. Věrka.
      Věrka.

Comment

Věrko,tak já dám na vás a jednou to fakt vyzkouším,je to asi podobné jako s kys.smetanou? Hančí
        Hančí

Comment

Ahoj Hančí, je to podobný jako se zakysankou, ale jogurtová chuť, takové je to navinulé. Věruško chutná?????
          Jana H.

Comment

Mňam,holky,tak a už mám zase hlad,to je hrozný tady s vámi.Jdu vymetat lednici. Pak mám zhubnout,ale jo už jsem zvládla asi 8 kg shodit,jen tím,že nejím teď žádný salámy,maso se dělá jen na vodě,jak to ten náš mladej nemůže,tak moc nekupujem,jen kousek pro taťku.Jím spíš různý tvarohy,sýry a tak.Tak by jogurtík byl taky dieta,no né???? Pá Hančí
            Hančí

Comment

Jani, kam chodíš na takové dobroty? Děvčata, až natrefíte na to koření, tak dejte vědět kde to mají. To budu muset taky vyzkoušet. Zatím jsem s jogurtem nic moc nedělala, mám strach, abych to nepokazila, nemám zkušenosti s tím, jak to s jogurtem chutná. Podle obrázku to ale musí být " žrádlo " . Věruše
              Věruše

Comment

Věruše, tu dobrotu dělá hlavně to koření, je výborné. Jinak já ty recepty vymýšlím, že večer si vyndám maso z mražáku, ráno se postavím před ledničku a koukám co tam mám. A pak přemýšlím, co by šlo k sobě. Já třeba nepozřu maso s ovocem. Nemám na to nastavené buňky, a někomu to zas moc chutná. Každý jsme jiný. Zdravím. Jana H. S jogurtem ráda dělám, ale dávám smetanový, je lepší. Jogurt jsem přidávala i do majolky na bramborový salát. A nikdo nic nepoznal.
                Jana H.

Comment

Jo a ještě, tím, že jsem sama tak mi nikdo nemůže říct, že se to nedá jíst, v tom to je, někdy hodně riskuju, ale ještě jsem nic nevyhodila, že by se to nedalo jíst. :P Ahojky Jana H.
                  Jana H.

Comment

Děvčata, já jsem se taky trochu obávala, jaké to bude s jogurtem a tak když jsem neměla smetanový, tak jsem to prostě nastavila zakysankou a bylo to dobrý. Janina má, jak říkávala naše maminka o nás, chlupatý jazyk a nic špatného nesní a hlavně si dá tu námahu, aby to vymyslela dobrý. Je to pašák. Věrka.
                    Věrka.

Comment

Pracuji...
                    X