RYBÍ FILÉ s pórkem, zapečené v sýrovožloutkové omáčce.
Potřebujeme: rybí filé
pórek
strouhaný eidam nebo jiný tvrdý sýr dle chuti
smetanu
žloutky
máslo
hladkou mouku
muškátový oříšek
olej, máslo
Postup: Rozmražené rybí filé nakrájíme na menší kousky, pórek - jeho bílou část a pro barvu i trochu zelené části nakrájíme na tenká kolečka, na troše oleje v pánvi začneme nejprve opékat pórek , přidáme filé, osolíme a vše opečeme a přendáme si do zapékací mísy.
V jiné pánvi si rozpustíme máslo, přidáme hladkou mouku a uděláme světlou jíšku, přilijeme smetanu, rozmícháme, aby nebyly hrudky a provaříme, přidáme špetku nastrouhaného muškátového oříšku, žloutky a nastrouhaný eidam, vše necháme spojit na mírném ohni v hustší omáčku, pokud by byla moc hustá můžeme ji zředit trochou mléka. Omáčku rozetřeme na filé s pórkem a vše zapečeme v troubě dozlatova. Nejlepší přílohou jsou vařené brambory. Dobrou chuť.
Potřebujeme: rybí filé
pórek
strouhaný eidam nebo jiný tvrdý sýr dle chuti
smetanu
žloutky
máslo
hladkou mouku
muškátový oříšek
olej, máslo
Postup: Rozmražené rybí filé nakrájíme na menší kousky, pórek - jeho bílou část a pro barvu i trochu zelené části nakrájíme na tenká kolečka, na troše oleje v pánvi začneme nejprve opékat pórek , přidáme filé, osolíme a vše opečeme a přendáme si do zapékací mísy.
V jiné pánvi si rozpustíme máslo, přidáme hladkou mouku a uděláme světlou jíšku, přilijeme smetanu, rozmícháme, aby nebyly hrudky a provaříme, přidáme špetku nastrouhaného muškátového oříšku, žloutky a nastrouhaný eidam, vše necháme spojit na mírném ohni v hustší omáčku, pokud by byla moc hustá můžeme ji zředit trochou mléka. Omáčku rozetřeme na filé s pórkem a vše zapečeme v troubě dozlatova. Nejlepší přílohou jsou vařené brambory. Dobrou chuť.
Comment