Oznámení

Collapse
No announcement yet.

RYBÍ FILÉ s pórkem, zapečené v sýrovožloutkové omáčce.

Collapse
X
 
  • Filter
  • Čas
  • Show
Clear All
new posts

  • RYBÍ FILÉ s pórkem, zapečené v sýrovožloutkové omáčce.

    RYBÍ FILÉ s pórkem, zapečené v sýrovožloutkové omáčce.

    Click image for larger version

Name:	zapečen
Views:	1
Size:	145.5 KB
ID:	147441
    Potřebujeme:
    rybí filé
    pórek
    strouhaný eidam nebo jiný tvrdý sýr dle chuti
    smetanu
    žloutky
    máslo
    hladkou mouku
    muškátový oříšek
    olej, máslo

    Postup: Rozmražené rybí filé nakrájíme na menší kousky, pórek - jeho bílou část a pro barvu i trochu zelené části nakrájíme na tenká kolečka, na troše oleje v pánvi začneme nejprve opékat pórek , přidáme filé, osolíme a vše opečeme a přendáme si do zapékací mísy.Click image for larger version

Name:	fil
Views:	1
Size:	145.0 KB
ID:	147440
    V jiné pánvi si rozpustíme máslo, přidáme hladkou mouku a uděláme světlou jíšku, přilijeme smetanu, rozmícháme, aby nebyly hrudky a provaříme, přidáme špetku nastrouhaného muškátového oříšku, žloutky a nastrouhaný eidam, vše necháme spojit na mírném ohni v hustší omáčku, pokud by byla moc hustá můžeme ji zředit trochou mléka. Omáčku rozetřeme na filé s pórkemClick image for larger version

Name:	fil
Views:	1
Size:	131.6 KB
ID:	147439 a vše zapečeme v troubě dozlatova. Nejlepší přílohou jsou vařené brambory. Dobrou chuť. Click image for larger version

Name:	na tal
Views:	1
Size:	141.2 KB
ID:	147442
    ZDENY

  • #2
    Zdeny, už v galerce jsem chválila. To můžu kdykoliv - zapečené, s kůrčičkou a ryba je v pořadí.
    anina s.

    Comment

    Pracuji...
    X