Oznámení

Collapse
No announcement yet.

Králík na bylinkách

Collapse
X
 
  • Filter
  • Čas
  • Show
Clear All
new posts

  • Králík na bylinkách

    Porce králíka prošpikujeme, osolíme. Do zapékací mísy dáme nakrájenou cibuli (nešetříme) a rozkrojenou neoloupanou hlavičku česneku řezem dolů. Vložíme porce králíka a pod ně, mezi ně a navrch dáme větvičky tymiánu, šalvěj a rozmarýn v poměru 3:2:1. Přidáme oliv. olej a můžeme ještě na kostičky nakrájenou slaninu.
    Pečeme zakryté cca 1 hodinu, občas podlijeme. Ke konci pečeme odkryté a oškrabujeme do šťávy z boků nádoby připečenou šťávu.
    Současně s králíkem peču brambory ve slupce, rozkrojené napůl, ale nedokrojené, v řezu potřené česnekem utřeným se solí a řez zalitý kysanou smetanou se snítkou tymiánu, zabalené v alobalu.
    Přidávám je, když je maso napůl měkké.
    Já z důvodů snižování nadváhy místo části přílohy přidávám zeleninu
    Tento pokrm jsem za mlada dělala na dovolených na roštu (v alobalu bylo i maso, třeba kuřecí) a dělali jsme chutě sousedům Click image for larger version

Name:	IMG_1650.jpg
Views:	1
Size:	35.7 KB
ID:	147389Click image for larger version

Name:	IMG_1652.jpg
Views:	1
Size:	43.6 KB
ID:	147390Click image for larger version

Name:	IMG_1658.jpg
Views:	1
Size:	41.8 KB
ID:	147391
    Last edited by Alena Jankova; 24.07.2011, 19:18.
    Alena J

  • #2
    Alenko vypadá to moc dobře, králíčci se mrazí, bylinky mám taky, tak určitě vyzkouším.
    Renata

    Comment

    Pracuji...
    X