Porce králíka prošpikujeme, osolíme. Do zapékací mísy dáme nakrájenou cibuli (nešetříme) a rozkrojenou neoloupanou hlavičku česneku řezem dolů. Vložíme porce králíka a pod ně, mezi ně a navrch dáme větvičky tymiánu, šalvěj a rozmarýn v poměru 3:2:1. Přidáme oliv. olej a můžeme ještě na kostičky nakrájenou slaninu.
Pečeme zakryté cca 1 hodinu, občas podlijeme. Ke konci pečeme odkryté a oškrabujeme do šťávy z boků nádoby připečenou šťávu.
Současně s králíkem peču brambory ve slupce, rozkrojené napůl, ale nedokrojené, v řezu potřené česnekem utřeným se solí a řez zalitý kysanou smetanou se snítkou tymiánu, zabalené v alobalu.
Přidávám je, když je maso napůl měkké.
Já z důvodů snižování nadváhy místo části přílohy přidávám zeleninu
Tento pokrm jsem za mlada dělala na dovolených na roštu (v alobalu bylo i maso, třeba kuřecí) a dělali jsme chutě sousedům
Pečeme zakryté cca 1 hodinu, občas podlijeme. Ke konci pečeme odkryté a oškrabujeme do šťávy z boků nádoby připečenou šťávu.
Současně s králíkem peču brambory ve slupce, rozkrojené napůl, ale nedokrojené, v řezu potřené česnekem utřeným se solí a řez zalitý kysanou smetanou se snítkou tymiánu, zabalené v alobalu.
Přidávám je, když je maso napůl měkké.
Já z důvodů snižování nadváhy místo části přílohy přidávám zeleninu
Tento pokrm jsem za mlada dělala na dovolených na roštu (v alobalu bylo i maso, třeba kuřecí) a dělali jsme chutě sousedům
Comment