700 g masa (vepř.krkovice, krůtí nebo kuřecí prsa), 1 balíček Olomouckých tvarůžků, 1 střední játrová paštika nebo Májka, 1 lžíce plnot.hořčice, 4 větší str. česneku, 1 dcl oliv. oleje, bylinky (tymián,bazalka,saturejka,rozmarýn) nebo Provensálská směs, pepř, sůl, 1 smetana nad 30%.
700 g brambor uvařených ve slupce.
Tvarůžky, paštiku, hořčici, česnek utřený se solí a bylinky vidličkou rozmačkáme a promícháme.
Maso naklepeme nebo prořízneme kapsu, potřeme (naplníme) směsí a uzavřeme jehlou.
Vložíme do pekáčku, přidáme polovinu oleje a pečeme na cca 200°C. Podle potřeby malinko podlijeme a
během pečení přeléváme výpekem a seškrabujeme ze stěn pekáčku
. Zatím si oloupeme brambory a nakrájíme na kolečka, narovnáme na plech, potřeme druhou polovinou oleje a posypeme bylinkami popř. i potřeme česnekem.
Na maso (teď už téměř měkké) naliji smetanu a společně s plechem brambor dám do trouby.
Nechám zapéct do zlatova a je hotovo.
Já si k tomu dělám ještě zeleninu na páře nebo salát.
Tento recept koluje po netu a když už jsem ho dostala potřetí, tak jsem to musela zkusit



700 g brambor uvařených ve slupce.
Tvarůžky, paštiku, hořčici, česnek utřený se solí a bylinky vidličkou rozmačkáme a promícháme.
Maso naklepeme nebo prořízneme kapsu, potřeme (naplníme) směsí a uzavřeme jehlou.
Vložíme do pekáčku, přidáme polovinu oleje a pečeme na cca 200°C. Podle potřeby malinko podlijeme a
během pečení přeléváme výpekem a seškrabujeme ze stěn pekáčku

Na maso (teď už téměř měkké) naliji smetanu a společně s plechem brambor dám do trouby.
Nechám zapéct do zlatova a je hotovo.
Já si k tomu dělám ještě zeleninu na páře nebo salát.
Tento recept koluje po netu a když už jsem ho dostala potřetí, tak jsem to musela zkusit
Comment