Oznámení

Collapse
No announcement yet.

Mleté roládky s hořčicovo-sýrovou omáčkou

Collapse
X

• Filter
  • Čas
  • Show
Clear All
new posts

• Mleté roládky s hořčicovo-sýrovou omáčkou

Mleté roládky s hořčicovo-sýrovou omáčkou

500 g mletého masa, 1 cibule, česnek, sůl, majoránka, mléko, 2 vajíčka, sůl, pepř, strouhanka.
    Náplň: 100 g anglické slaniny nebo pikantního salámu ( Herkules,Paprikáš atd.), 150 g Nivy, dijonská hořčice.
    Omáčka: 1 malá cibule, 2 lžíce dijonské hořčice, Niva, 1 tavený sýr, 1 lžíce zakysanky , 2 lžíce smetanového jogurtu.
    Do mletého masa dáme všechny ingredience a řádně vypracujeme .
    Tvoříme placičky, půlku poklademe salámem , přidáme hranolek Nivy a druhou půlku potřeme hořčicí. Přehneme a pořádně přitiskneme půlky k sobě a vytvarujeme šišky tak, aby sýr při smažení nevytekl. Lepší je když se šišky dělají na větším prkénku, které máme posypané polohrubou moukou. Dáme na olej a pomalu smažíme. Když jsou usmažené, vyndáme na talíř a buď výpek slijeme, pokud je ho hodně , nebo přímo do něho dáme
    nadrobno nakrájenou cibulku a necháme zesklovatět. Pak do ní zamícháme 2 lžíce hořčice, přidáme zbytek nastrouhané Nivy a pokud nám jí zbylo méně, přidáme 1 tavený sýr. Necháme rozpustit za stálého míchání. Na závěr přidáme zakysanku a jogurt. Kdo chce, může vynechat zakysanku a dát jen jogurt nebo naopak.
    Podáváme s různě upravenými brambory a zeleninovým salátem.
    Pozor na sůl, Niva je slaný dost.
    Attached Files
    Jana H.

Re: Mleté roládky s hořčicovo-sýrovou omáčkou

Jani,tak tohle jsem nějak přehlídla,ale dobrej nápad, u nás se jí dost mletá a tohle mi je móóóc sympatický.Mám plnou pusu slin,s tou nivou a omáčkou, to je určitě mňam!!!To si píšu a vyzkouším. Hančí
    Hančí

Comment

Jani, to nemá chybu, zas něco nového s mletou. A s tou omáčkou to musí být žraso !!! Děláš mi na večer chutě. Tohle bych si hned dala. Musím to někdy zkusit. Věruše
      Věruše

Comment

Pěkný večer všem.
        No teda to je nádhera. To musím vyzkoušet. To bude u nás všem určitě chutnat. Mňam, taky se mi sbíhají sliny a to je tak pozdě.
        Mirka

Comment

Už se mi sbíhají sliny, o víkendu přijede syn z Prahy tak to hned vyzkouším. Bezva typ na mleté maso. Díky.

Comment

Tak po schlédnutí tohohle jsem vyrazila do komory aspoň pro kousek salámu. Asi bych to nesmažila, ale šoupla do trouby. Peču tam i klasické karbanátky. Smažené od potíží s žaludkem nemusím, i když žaludek už je v pořádku. Mleté doma milujem, plním různě i sekačku.
            Kamila

Comment

Pracuji...
            X