Mleté roládky s hořčicovo-sýrovou omáčkou
500 g mletého masa, 1 cibule, česnek, sůl, majoránka, mléko, 2 vajíčka, sůl, pepř, strouhanka.
Náplň: 100 g anglické slaniny nebo pikantního salámu ( Herkules,Paprikáš atd.), 150 g Nivy, dijonská hořčice.
Omáčka: 1 malá cibule, 2 lžíce dijonské hořčice, Niva, 1 tavený sýr, 1 lžíce zakysanky , 2 lžíce smetanového jogurtu.
Do mletého masa dáme všechny ingredience a řádně vypracujeme .
Tvoříme placičky, půlku poklademe salámem , přidáme hranolek Nivy a druhou půlku potřeme hořčicí. Přehneme a pořádně přitiskneme půlky k sobě a vytvarujeme šišky tak, aby sýr při smažení nevytekl. Lepší je když se šišky dělají na větším prkénku, které máme posypané polohrubou moukou. Dáme na olej a pomalu smažíme. Když jsou usmažené, vyndáme na talíř a buď výpek slijeme, pokud je ho hodně , nebo přímo do něho dáme
nadrobno nakrájenou cibulku a necháme zesklovatět. Pak do ní zamícháme 2 lžíce hořčice, přidáme zbytek nastrouhané Nivy a pokud nám jí zbylo méně, přidáme 1 tavený sýr. Necháme rozpustit za stálého míchání. Na závěr přidáme zakysanku a jogurt. Kdo chce, může vynechat zakysanku a dát jen jogurt nebo naopak.
Podáváme s různě upravenými brambory a zeleninovým salátem.
Pozor na sůl, Niva je slaný dost.
500 g mletého masa, 1 cibule, česnek, sůl, majoránka, mléko, 2 vajíčka, sůl, pepř, strouhanka.
Náplň: 100 g anglické slaniny nebo pikantního salámu ( Herkules,Paprikáš atd.), 150 g Nivy, dijonská hořčice.
Omáčka: 1 malá cibule, 2 lžíce dijonské hořčice, Niva, 1 tavený sýr, 1 lžíce zakysanky , 2 lžíce smetanového jogurtu.
Do mletého masa dáme všechny ingredience a řádně vypracujeme .
Tvoříme placičky, půlku poklademe salámem , přidáme hranolek Nivy a druhou půlku potřeme hořčicí. Přehneme a pořádně přitiskneme půlky k sobě a vytvarujeme šišky tak, aby sýr při smažení nevytekl. Lepší je když se šišky dělají na větším prkénku, které máme posypané polohrubou moukou. Dáme na olej a pomalu smažíme. Když jsou usmažené, vyndáme na talíř a buď výpek slijeme, pokud je ho hodně , nebo přímo do něho dáme
nadrobno nakrájenou cibulku a necháme zesklovatět. Pak do ní zamícháme 2 lžíce hořčice, přidáme zbytek nastrouhané Nivy a pokud nám jí zbylo méně, přidáme 1 tavený sýr. Necháme rozpustit za stálého míchání. Na závěr přidáme zakysanku a jogurt. Kdo chce, může vynechat zakysanku a dát jen jogurt nebo naopak.
Podáváme s různě upravenými brambory a zeleninovým salátem.
Pozor na sůl, Niva je slaný dost.
Comment