Oznámení

Collapse
No announcement yet.

Kubánské luštěniny

Collapse
X
 
  • Filter
  • Čas
  • Show
Clear All
new posts

  • Kubánské luštěniny


    vepřové kosti z vykoštěné kotlety, nebo krkovice, asi 1kg
    1 hrnek čočky
    1 hrnek černých fazolí

    5 středních brambor
    sůl
    pepř
    1 větší cibule
    4 stroužky česneku
    1PL rajského protlaku
    olej
    ocet

    Fazole přebereme, propláchneme a přez noc namočíme. Čočkou přebereme a propláchneme. Dáme vařit do osolené vody vepřové kosti, uvařené vyndáme, ve vývaru uvaříme fazole. Na oleji, ve větším kastrole, osmažíme nakrájenou cibuli a česnek na plátky, ke konci přidáme protlak.
    Přidáme syrovou čočku, fazole a brambory nakrájené na kostičky, zalijeme vývarem, aby bylo vše potopené. Osolíme a opepříme a přidáme kousky obraného masa z kostí. Dusíme pod pokličkou do změknutí. Dělám v troubě, nehrozí připálení.
    Podle chuti dosolíme a přidáme lžičku octa, jídlo by mělo být jen lehce navinulé.


    Kdo chce, může přidat nakrájenou papriku, rajčata, cuketu, nebo jinou zeleninu. Nám to chutná bez.
    Click image for larger version

Name:	002 (6).JPG
Views:	1
Size:	126.9 KB
ID:	146435


    Renata

  • #2
    To se mi líbí,muž luštěniny má rád,tak to vyzkouším,ale černé fazole neznám????Syrové se dají koupit kde????Já vidím červené a bílé??????

    Comment


    • #3
      Reni, dělám něco podobného a říkám tomu miš maš.
      Jana H.

      Comment


      • #4
        Tady je Jaruš kupuju v Kauflandu, můžou se použít i jiné, ale každá barva má trochu jinou chuť a různě škrobu. My máme luštěniny moc rádi, já nejradši ty velké máslové, bílé
        Renata

        Comment

        Pracuji...
        X