To je výsledek mých zkušeností s přípravou bifteku.
Důležitý je výběr masa , svíčková... nejlépe z býčka, správně odleželá.
Maso posypu mletým pepřem a pokapu olivovým olejem, NESOLÍM !!! dám uležet den před přípravou, nebo aspoň 2 hod, před... nakrájím na kusy cca 4 cm, nenaklepávám, jen lehce rukou poklepu. Svážu provázkem a utahnu,/ maso si zachová tvar a lépe se propeče.
ˇPánev rozpálím na maximum, máme rádi středně propečený, takže z každé strany peču 3- 4 minuty, obracím kleštěmi, nepíchám do masa !!! Maso vyndám a nechám přikryté alobalem vydechnout několik minut.
Mezitím si rozpálím troubu na 22O st, maso osolím a dám do trouby dopéci ...cca 4-5 minut.
To je tak akorát na medium, pokud chcete krvavý, dobu zkrátíte .
Pokud chcete štávičku, do uvolněné pánve na výpek přidáte kousek másla a malilinko vody, trochu hořčice, naposledy jsem dala Dijonskou medovou hořčici..... podle mne nejlepší sosek.
K tomu dle libosti, hranolky, nebo bramboráčky ala Soňa, na másle podušenou zeleninku ...
Výběr pánve je důležitý !
Důležitý je výběr masa , svíčková... nejlépe z býčka, správně odleželá.
Maso posypu mletým pepřem a pokapu olivovým olejem, NESOLÍM !!! dám uležet den před přípravou, nebo aspoň 2 hod, před... nakrájím na kusy cca 4 cm, nenaklepávám, jen lehce rukou poklepu. Svážu provázkem a utahnu,/ maso si zachová tvar a lépe se propeče.
ˇPánev rozpálím na maximum, máme rádi středně propečený, takže z každé strany peču 3- 4 minuty, obracím kleštěmi, nepíchám do masa !!! Maso vyndám a nechám přikryté alobalem vydechnout několik minut.
Mezitím si rozpálím troubu na 22O st, maso osolím a dám do trouby dopéci ...cca 4-5 minut.
To je tak akorát na medium, pokud chcete krvavý, dobu zkrátíte .
Pokud chcete štávičku, do uvolněné pánve na výpek přidáte kousek másla a malilinko vody, trochu hořčice, naposledy jsem dala Dijonskou medovou hořčici..... podle mne nejlepší sosek.
K tomu dle libosti, hranolky, nebo bramboráčky ala Soňa, na másle podušenou zeleninku ...
Výběr pánve je důležitý !
Comment