název a recept dle Lenky Požárové z knihy Rajčata a já jsem jen uvařila
Potřebujeme: množství si upravte dle počtu strávníků,
6 ks kuřecí vykostěná stehna bez kůže
rýže
2 neslazené tatry (nebo smetana)
2 malé skleničky sušených rajčat, použila jsem sušená rajčata v oleji s
kapary a ještě lepší budou sušená rajčata bez oleje
strouhaný parmezán
tymián čerstvý lze i sušený
olivový olej, černý pepř, sůl
Postup: Uvaříme si rýži.
Kuřecí stehna osolte, opepřete a v pánvi na trošce olivového oleje opečte do zlatova z obou stran. Pokud budete mít jako já sušená rajčata naložená v oleji, tak olej slijte a rajčata osušte. Měla jsem tato rajčata s kapary od zn. Efko a byla moc dobrá. Pokud použijete sušená rajčata bez oleje, tak je 3 minuty předvařte a sceďte. Maso vyjměte, do pánve rozložte sušená rajčata, zalijte jeden a půl tatrou. Na rajčata rozložte maso a posypejte ho směsí parmezánu s trochou tymiánu. Pokapejte zbylou tatrou. Pod poklicí duste další 3 minuty.
Na talíře rozložte rýži, maso, rajčata a polijte omáčkou a máte rychlou mňamku na oběd nebo večeři.
Dobrou chuť.
ZDENY
Potřebujeme: množství si upravte dle počtu strávníků,
6 ks kuřecí vykostěná stehna bez kůže
rýže
2 neslazené tatry (nebo smetana)
2 malé skleničky sušených rajčat, použila jsem sušená rajčata v oleji s
kapary a ještě lepší budou sušená rajčata bez oleje
strouhaný parmezán
tymián čerstvý lze i sušený
olivový olej, černý pepř, sůl
Postup: Uvaříme si rýži.
Kuřecí stehna osolte, opepřete a v pánvi na trošce olivového oleje opečte do zlatova z obou stran. Pokud budete mít jako já sušená rajčata naložená v oleji, tak olej slijte a rajčata osušte. Měla jsem tato rajčata s kapary od zn. Efko a byla moc dobrá. Pokud použijete sušená rajčata bez oleje, tak je 3 minuty předvařte a sceďte. Maso vyjměte, do pánve rozložte sušená rajčata, zalijte jeden a půl tatrou. Na rajčata rozložte maso a posypejte ho směsí parmezánu s trochou tymiánu. Pokapejte zbylou tatrou. Pod poklicí duste další 3 minuty.
Na talíře rozložte rýži, maso, rajčata a polijte omáčkou a máte rychlou mňamku na oběd nebo večeři.
Dobrou chuť.
ZDENY
Comment