Oznámení

Collapse
No announcement yet.

PARMEZÁNOVÉ prdelky

Collapse
X
 
  • Filter
  • Čas
  • Show
Clear All
new posts

  • PARMEZÁNOVÉ prdelky

    název a recept dle Lenky Požárové z knihy Rajčata a já jsem jen uvařila
    Potřebujeme: množství si upravte dle počtu strávníků,
    6 ks kuřecí vykostěná stehna bez kůže
    rýže
    2 neslazené tatry (nebo smetana)
    2 malé skleničky sušených rajčat, použila jsem sušená rajčata v oleji s
    kapary a ještě lepší budou sušená rajčata bez oleje
    strouhaný parmezán
    tymián čerstvý lze i sušený
    olivový olej, černý pepř, sůl

    Postup: Uvaříme si rýži.
    Kuřecí stehna osolte, opepřete a v pánvi na trošce olivového oleje opečte do zlatova z obou stran. Pokud budete mít jako já sušená rajčata naložená v oleji, tak olej slijte a rajčata osušte. Měla jsem tato rajčata s kapary od zn. Efko a byla moc dobrá. Click image for larger version

Name:	suš. rajčata.jpg
Views:	1
Size:	136.4 KB
ID:	146377Pokud použijete sušená rajčata bez oleje, tak je 3 minuty předvařte a sceďte. Maso vyjměte, do pánve rozložte sušená rajčata, zalijte jeden a půl tatrou. Na rajčata rozložte maso a posypejte ho směsí parmezánu s trochou tymiánu. Pokapejte zbylou tatrou. Pod poklicí duste další 3 minuty.

    Na talíře rozložte rýži, maso, rajčata a polijte omáčkou a máte rychlou mňamku na oběd nebo večeři. Click image for larger version

Name:	prdelky.jpg
Views:	1
Size:	115.3 KB
ID:	146378
    Dobrou chuť.
    ZDENY
    Last edited by ZDENY; 24.03.2011, 19:09.
    ZDENY

  • #2
    Zdeny, přiznám se, že až tady, na e-kuchařce vidím a čtu kombinace nebo výrobky, které bych asi možná "nepotkala" nebo jim nevěnovala pozornost. Sušená rajčata jsem taky ještě nepoužila, přitom je mám v obchodě ve "svém" regálu. Kapary - musím se polepšit (miluju zkoušet nevyzkoušené) atd. atd.
    Chlap dnes koupil " iSughiotti " - PESTO ALLA GENOVESE - ohřeje se v MVT nebo v hrnku na mírném plameni a dává se na těstoviny. Nikdy jsem to neviděla. (složení : mimo jiné - slunečnicový olej, bazalka, kešu ořechy, sýr Grana, piniové oříšky, ovčí sýr, česnek, extra panenský olivový olej apod.) Tak to jsem zvědavá.
    Miluju skoro všechny sýry a parmazán / parmezán mezi ně patří.
    anina s.

    Comment


    • #3
      Jani s. však já také vítám, že mě recepty na e kuch postrčí k nějakému novému postupu nebo surovině. Nikdo nezná a nikdo nejedl vše. Novinka mě vždy potěší, protože se netočí pořád stejná jídla dokola a hned se s větší radostí vaříA jsem taky sýrová, před pár dny jsem dokonce slupla i tvarůžky, a to jsem doteď myslela, že se to kvůli jejich "vůni" nestane, a jak jsem si pošmákla
      Ahoj
      ZDENY
      PS: Používám spíše název parmazán, v původním receptu bylo parmezán, tak jsem to nechtěla psát jinak, ale koukla jsem, že spisovný slovník povoluje obě varianty....
      ZDENY

      Comment


      • #4
        Zdeny,príma recept, určitě udělám., všechno mám doma pořád, jen despotka jí jen prsa, takže to nakombinuji budou to " parmazánové prdelky a kozičky "
        Iris

        Comment


        • #5
          Iris, já jsem si říkala, že ty máš parmazán velmi v oblibě a tak recept pochválíš, a jak vidím, uděláš z toho přímo sexy jídlo
          ZDENY
          ZDENY

          Comment


          • #6
            Chlap dnes koupil " iSughiotti " - PESTO ALLA GENOVESE - ohřeje se v MVT nebo v hrnku na mírném plameni a dává se na těstoviny. Nikdy jsem to neviděla. (složení : mimo jiné - slunečnicový olej, bazalka, kešu ořechy, sýr Grana, piniové oříšky, ovčí sýr, česnek, extra panenský olivový olej apod.) Tak to jsem zvědavá.
            Miluju skoro všechny sýry a parmazán / parmezán mezi ně patří.
            [/COLOR][/QUOTE]

            Janino pozor!!!!!!!!! Pesto alla genovese se NEOHŘÍVÁ!!!!!! Tím to zkazíš. Pesto se jí zasyrova. Já když ho udělám více a dám zmrazit, tak rozmrazuji při pokojové teplotě. Pesto nesmí vidět oheň, jinak ho zničíš. Nevím, co tam dělá slunečnicový olej a kešu ořechy, ale to už je jedno. Jestli je tam napsáno, že ho máš ohřát, tak je to ta největší ptákovina, co tam kdo napsal na etiketu.
            Soňa

            Comment


            • #7
              Ahoj holky.
              Zdeny, já taky používám výraz "parmazán". Jojo, tvarůžky jsou dobrota. Naposledy si ségra dala "tvarůžkovou pomazánku" v hospůdce, kde jsme byly na Plzni, pomazánka to nebyla, byly to naložené rozteklé tvarůžky na čerstvém chlebu s máslem a cibulkou a z číšníka se nám nepodařilo dostat recept, prý ho oni nedostali z kuchaře. Byla to taková dobrota, jen vím, že se pokapou (zalijí) pivem a nechají se v teple. Jestli to tak dělala kuchař, netuším.
              Iris, tedy ty máš perličky s názvy jídla. Já uvažuju o brambůrcích jako příloze.
              Soni, dík za upozornění. Navíc oslovení v mojí barvě mě hned "bouchlo" do očí.
              (No taky dík SZ. )
              Ohřát jsem to zatím ani nestihla, ujídám přímo ze skleničky lžičkou. Má to 190g a "vyrobeno v Itálii". Spíš bych si to dala na chleba než na těstoviny. Ještě uvidím.
              anina s.

              Comment

              Pracuji...
              X