Podle tohoto receptu zůstane kuřecí maso velmi šťavnaté, i když je vařené a získá zajímavou chuť.
Potřebujeme: horní kuřecí stehna, tzv. špalíčky, alespoň 4 na osobu
3 středně velké cibule
3 krabičky passaty ( používám od Valfrutty)nebo jiný hustý rajč. protlak
sladkou mletou papriku
sádlo, sůl, horkou vodu
Postup: Ze špalíčků kuř. masa stáhneme kůži a odstraníme zbytky tuku.
Cibuli nakrájíme nadrobno. Cibulí nešetřete dá perkeltu dobrou chuť i hustotu.V širším hrnci rozehřejeme sádlo a na něm cibuli při střední teplotě dusíme do růžova nespálit. Vsypte papriku, klidně půl sáčku, promíchejte, aby se spojila se sádlem.
a hned zalijte passatou. Přilijte horkou vodu v množství podle toho jaké množství a hustotu chcete u perkeltu dosáhnout. Na 3 passaty dávám už jen tak něco málo přes čtvrlitr horké vody. Přiveďte k varu. Do vroucí vody naskládejte špalíčky masa
a hned ztlumte a nechte přikryté probublávat na velmi mírném ohni asi 40 minut. Opravdu si nízkou teplotu a čas hlídejte, ať si maso úplně nevyvaříte jako do vývaru. Podle chuti přisolte. Přílohou může být rýže, pečivo.
Dobrou chuť.
ZDENY
Comment