vepřová panenka
150g švestkových povidel
pár nasekaných sušených švestek
40g másla
slanina
mouka
40g strouhaného perníku
červené suché víno dle chuti nebo voda (dávám vodu)
podle potřeby citron
sůl
bílý pepř
cukr dle chuti
kousek skořice
Panenku nakrájíme na jednotlivé porce, špalíčky. Nasolíme, opepříme a obalíme v mouce. Zprudka opečeme na nejlépe přepuštěném másle se slaninou (možno osmahnout i jednu cibulku). Do výpeku vmícháme strouhaný perník, povidla, sušené švestky, sůl, pepř, cukr, skořici, ochutíme citronovou šťávou a podlijeme vodou nebo vínem. Panenku i s omáčkou vložíme do pekáčku a přikryté dusíme v troubě doměkka. Kdo chce omáčku jemnou bude pasírovat .
150g švestkových povidel
pár nasekaných sušených švestek
40g másla
slanina
mouka
40g strouhaného perníku
červené suché víno dle chuti nebo voda (dávám vodu)
podle potřeby citron
sůl
bílý pepř
cukr dle chuti
kousek skořice
Panenku nakrájíme na jednotlivé porce, špalíčky. Nasolíme, opepříme a obalíme v mouce. Zprudka opečeme na nejlépe přepuštěném másle se slaninou (možno osmahnout i jednu cibulku). Do výpeku vmícháme strouhaný perník, povidla, sušené švestky, sůl, pepř, cukr, skořici, ochutíme citronovou šťávou a podlijeme vodou nebo vínem. Panenku i s omáčkou vložíme do pekáčku a přikryté dusíme v troubě doměkka. Kdo chce omáčku jemnou bude pasírovat .
Comment