Potřebujeme: 1, 5 kg krůtích prsou ( nebo podle potřeby, pak dát i méně broskví)
2 velké plechovky broskví v méně sladkém nálevu, třeba zn. Gianni
mletý bílý pepř, sůl
hladkou mouku
máslo, olej
strouhanku
Postup: Krůtí prsa nařežeme na plátky, není třeba naklepávat. Plátky osolíme , opepříme a poprášíme moukou
Na pánvi rozehřejeme olej s máslem a plátky po obou stranách opečeme.
Zapékací mísu vytřeme máslem, vysypeme strouhankou, rozložíme do ní opečené krůtí plátky, které poklademe broskvemi nakrájenými na půlměsíčky. Zalijeme šťávou z jednoho kompotu. Zapékací mísu překryjeme alobalem a zapečeme až vznikne hustá šťávička. Podáváme s vařeným bramborem, těstovinami, opékanými bramborami.... dle chuti.
Dobrou chuť.
ZDENY