Oznámení

Collapse
No announcement yet.

ZAPEČENÉ VEPŘOVÉ KOTLETY s jablky a brusinkami

Collapse
X
 
  • Filter
  • Čas
  • Show
Clear All
new posts

  • ZAPEČENÉ VEPŘOVÉ KOTLETY s jablky a brusinkami


    Click image for larger version

Name:	kotlety s hranolky.jpg
Views:	1
Size:	118.0 KB
ID:	146330
    Potřebujeme : vepřové kotlety s kostí
    sůl, mletý bílý pepř, hladkou mouku
    olej , máslo, cukr krystal
    bílé víno ( nemusí být)
    jablka, máslo na vymazání a strouhanku na vysypání
    brusinky, plátky ementálu( nemusí být)

    Kotlety na okraji několikrát několikrát nařízneme, částečně vykostíme, zlehka naklepeme, osolíme, opepříme a poprášíme moukou.
    Pak je na oleji zprudka opečeme a zvolna dohotovíme. Na pánvičce rozehřejeme máslo, přidáme cukr, víno ( nebo jen trochu vody) a oloupaná na plátky nakrájená jablka. Krátce je povaříme ( nesmí se rozvařit).
    Zapékací mísu nebo pekáček vymažeme máslem a vysypeme strouhankou. Na dno rozložíme kotlety, překryjeme jablky a brusinkami. Kdo chce položí na ně ještě plátky sýra, které já už nedávám.Click image for larger version

Name:	kotlety s jablky.jpg
Views:	1
Size:	140.0 KB
ID:	146331 Click image for larger version

Name:	kotlety s jablky a brusinkami.jpg
Views:	1
Size:	146.3 KB
ID:	146332

    V rozehřáté troubě nebo pod grilem zprudka zapečeme. Podáváme s opečenými bramborami, hranolky, vařenými bramborami, jde i bramborová kaše. Umím si představit i rýži, protože vznikne moc dobrá vypečená šťávičkaClick image for larger version

Name:	šť
Views:	1
Size:	129.6 KB
ID:	146333

    Dobrou chuť.
    ZDENY
    ZDENY

  • #2
    Musím si trochu odpočinout od "lehkých" jídel a pak to asi zkusím. Vypadá to moc pěkně.
    Soňa

    Comment

    Pracuji...
    X