Potřebujeme : vepřové kotlety s kostí
sůl, mletý bílý pepř, hladkou mouku
olej , máslo, cukr krystal
bílé víno ( nemusí být)
jablka, máslo na vymazání a strouhanku na vysypání
brusinky, plátky ementálu( nemusí být)
Kotlety na okraji několikrát několikrát nařízneme, částečně vykostíme, zlehka naklepeme, osolíme, opepříme a poprášíme moukou.
Pak je na oleji zprudka opečeme a zvolna dohotovíme. Na pánvičce rozehřejeme máslo, přidáme cukr, víno ( nebo jen trochu vody) a oloupaná na plátky nakrájená jablka. Krátce je povaříme ( nesmí se rozvařit).
Zapékací mísu nebo pekáček vymažeme máslem a vysypeme strouhankou. Na dno rozložíme kotlety, překryjeme jablky a brusinkami. Kdo chce položí na ně ještě plátky sýra, které já už nedávám.
V rozehřáté troubě nebo pod grilem zprudka zapečeme. Podáváme s opečenými bramborami, hranolky, vařenými bramborami, jde i bramborová kaše. Umím si představit i rýži, protože vznikne moc dobrá vypečená šťávička
Dobrou chuť.
ZDENY
Comment