Vepřový řízek, játra a vejce
1 plátek vepřového masa (na řízky)
1 plátek vepřových jater
½ menší cibule
1 vejce
hořčice
majonéza
1 vejce, mouka a strouhanka na trojobal
strouhanka na játra
sůl
olej na smažení
Vepřový plátek masa naklepu, osolím a obalím v trojobalu. Vepřová játra obalím pouze ve strouhance. Játra jsou „mokrá“, takže na nich strouhanka dobře drží. Cibuli nakrájím na tenké plátky. Nejprve osmažím vepřové maso, které dám na talíř, potřu plnotučnou hořčicí a majonézou. Na to rozložím syrovou cibuli nakrájenou na plátky. Přikryji osmaženými játry, které posolím až na talíři a navrch posadím jedno vejce (volské oko). Pak se cpu, až se mi dělají boule za ušima!!!
1 plátek vepřového masa (na řízky)
1 plátek vepřových jater
½ menší cibule
1 vejce
hořčice
majonéza
1 vejce, mouka a strouhanka na trojobal
strouhanka na játra
sůl
olej na smažení
Vepřový plátek masa naklepu, osolím a obalím v trojobalu. Vepřová játra obalím pouze ve strouhance. Játra jsou „mokrá“, takže na nich strouhanka dobře drží. Cibuli nakrájím na tenké plátky. Nejprve osmažím vepřové maso, které dám na talíř, potřu plnotučnou hořčicí a majonézou. Na to rozložím syrovou cibuli nakrájenou na plátky. Přikryji osmaženými játry, které posolím až na talíři a navrch posadím jedno vejce (volské oko). Pak se cpu, až se mi dělají boule za ušima!!!
Comment