VEPŘOVÁ PANENKA V CELKU,čím větší tím lepší.
lahůdkové párečky /debrecínky,javořické-prostě aby byly kvalitní/sůl,koření,olej.
Panenku nařežeme na špalky asi tak 20 cm dlouhé,uprostřed nožem prořízneme díru -tunel.
Maso nakořeníme podle chuti a naložíme do 2 dne do oleje.
Před přípravou tunýlkem protáhneme páreček s konci naříznutými do kříže.
Maso osolíme.
Opékáme na pánvi do měkka-zkusíme prstem-maso musí pružit jinak bude jak prkno,páreček se pěkně na koncích otevře a vypadá to jako drak ve sluji.Unás to dělají v hotelu pod tímto názvem.
Podáváme s tatarkou,opečenými brambory/nebo americkými,hranolkami/ + bohatou oblohou.
Je toho pořádný kus mám co dělat abych snědla.Můžete ty špalíky dělat třeba jen 10-15 cm.U nás jsou samí chlapi tak musí být pořádná porce.
lahůdkové párečky /debrecínky,javořické-prostě aby byly kvalitní/sůl,koření,olej.
Panenku nařežeme na špalky asi tak 20 cm dlouhé,uprostřed nožem prořízneme díru -tunel.
Maso nakořeníme podle chuti a naložíme do 2 dne do oleje.
Před přípravou tunýlkem protáhneme páreček s konci naříznutými do kříže.
Maso osolíme.
Opékáme na pánvi do měkka-zkusíme prstem-maso musí pružit jinak bude jak prkno,páreček se pěkně na koncích otevře a vypadá to jako drak ve sluji.Unás to dělají v hotelu pod tímto názvem.
Podáváme s tatarkou,opečenými brambory/nebo americkými,hranolkami/ + bohatou oblohou.
Je toho pořádný kus mám co dělat abych snědla.Můžete ty špalíky dělat třeba jen 10-15 cm.U nás jsou samí chlapi tak musí být pořádná porce.
Comment