Oznámení

Collapse
No announcement yet.

Brněnský drak

Collapse
X
 
  • Filter
  • Čas
  • Show
Clear All
new posts

  • Brněnský drak

    VEPŘOVÁ PANENKA V CELKU,čím větší tím lepší.
    lahůdkové párečky /debrecínky,javořické-prostě aby byly kvalitní/sůl,koření,olej.
    Panenku nařežeme na špalky asi tak 20 cm dlouhé,uprostřed nožem prořízneme díru -tunel.
    Maso nakořeníme podle chuti a naložíme do 2 dne do oleje.
    Před přípravou tunýlkem protáhneme páreček s konci naříznutými do kříže.
    Maso osolíme.
    Opékáme na pánvi do měkka-zkusíme prstem-maso musí pružit jinak bude jak prkno,páreček se pěkně na koncích otevře a vypadá to jako drak ve sluji.Unás to dělají v hotelu pod tímto názvem.
    Podáváme s tatarkou,opečenými brambory/nebo americkými,hranolkami/ + bohatou oblohou.
    Je toho pořádný kus mám co dělat abych snědla.Můžete ty špalíky dělat třeba jen 10-15 cm.U nás jsou samí chlapi tak musí být pořádná porce.
    MARUŠKA

  • #2
    Jo, jo, bude brzýýýýýýýýýýýý
    Iris

    Comment


    • #3
      Díky Maruško!
      Tak je to přeci dobrota, pamatuji si to dobře!
      Itka

      Comment

      Pracuji...
      X