Libovější bůček, vepřové plecko, namočená houska, trošku hl. mouky, vajíčko, sůl, pepř, cibule, česnek, majoránka, sladká a pálivá mletá paprika, mletý kmín, sádlo, nebo olej.
Maso jsem nakrájela na kousky, nemlela... nýbrž nasekala v čopru na fáš, dočetla jsem se, že je to lepší, mletím se maso úplně drtí..prosolila, přidala pepř, nechala v klidu.
Do pekáčku sádlo, nebo olej, velikou cibuli nakrájenou na kolečka, kapii na proužky / můžete přidat rajčata/
K masu namočenou housku, vejce, kmín, pepř, obě papriky, majoránku, česnek, cibulku na jemno,trochu mouky, málo, dbáme na to, že maso je hlavní ingredienc...
Vytvoříme kuličky z masa a následně stlačíme/ jako karboše/ které obalíme v hl. mouce a naklademe do pekáče na zeleninu. Podlijeme trochou vody, pečeme přikryté.. cca půl hodiny, na 18O st, pak odkryjeme zvýšíme teplotu a pečeme do zlatová obrátíme a dopečeme, pokud se šťáva vydusí během pečení, klidně podlijeme, ke konci už ne!
Je výborná štávička, podávme s chlebem., nebo s brambory
.
Maso jsem nakrájela na kousky, nemlela... nýbrž nasekala v čopru na fáš, dočetla jsem se, že je to lepší, mletím se maso úplně drtí..prosolila, přidala pepř, nechala v klidu.
Do pekáčku sádlo, nebo olej, velikou cibuli nakrájenou na kolečka, kapii na proužky / můžete přidat rajčata/
K masu namočenou housku, vejce, kmín, pepř, obě papriky, majoránku, česnek, cibulku na jemno,trochu mouky, málo, dbáme na to, že maso je hlavní ingredienc...
Vytvoříme kuličky z masa a následně stlačíme/ jako karboše/ které obalíme v hl. mouce a naklademe do pekáče na zeleninu. Podlijeme trochou vody, pečeme přikryté.. cca půl hodiny, na 18O st, pak odkryjeme zvýšíme teplotu a pečeme do zlatová obrátíme a dopečeme, pokud se šťáva vydusí během pečení, klidně podlijeme, ke konci už ne!
Je výborná štávička, podávme s chlebem., nebo s brambory
.
Comment