Oznámení

Collapse
No announcement yet.

Vepřenky dle Itky, Ivanky a feltkuráta Katze

Collapse
X
 
  • Filter
  • Čas
  • Show
Clear All
new posts

  • Vepřenky dle Itky, Ivanky a feltkuráta Katze

    Libovější bůček, vepřové plecko, namočená houska, trošku hl. mouky, vajíčko, sůl, pepř, cibule, česnek, majoránka, sladká a pálivá mletá paprika, mletý kmín, sádlo, nebo olej.

    Maso jsem nakrájela na kousky, nemlela... nýbrž nasekala v čopru na fáš, dočetla jsem se, že je to lepší, mletím se maso úplně drtí..prosolila, přidala pepř, nechala v klidu.
    Do pekáčku sádlo, nebo olej, velikou cibuli nakrájenou na kolečka, kapii na proužky / můžete přidat rajčata/
    K masu namočenou housku, vejce, kmín, pepř, obě papriky, majoránku, česnek, cibulku na jemno,trochu mouky, málo, dbáme na to, že maso je hlavní ingredienc...

    Vytvoříme kuličky z masa a následně stlačíme/ jako karboše/ které obalíme v hl. mouce a naklademe do pekáče na zeleninu. Podlijeme trochou vody, pečeme přikryté.. cca půl hodiny, na 18O st, pak odkryjeme zvýšíme teplotu a pečeme do zlatová obrátíme a dopečeme, pokud se šťáva vydusí během pečení, klidně podlijeme, ke konci už ne!
    Je výborná štávička, podávme s chlebem., nebo s brambory
    Click image for larger version

Name:	vepřenky na tal
Views:	1
Size:	44.7 KB
ID:	146285.
    Attached Files
    Iris

  • #2
    Tak to musím vyzkoušet,zase to bude lepší než smažené.
    LIDUŠ

    Comment

    Pracuji...
    X